Microsoft NAV sparer Jyden Bur massevis av arbeidstimer

Før tok inntasting av fakturaer flere timer. Nå tar det kun et minutt.

– Skiftet var ikke vanskelig. Og det virket fra første dag, slår IT-direktør Karl Henrik Jensen i Jyden Bur fast.

Den danske bedriften, som lager innmat til staller og fjøs for både hester, griser og fe, byttet ut det gamle ERP-systemet Microsoft XAL med Microsoft Dynamics NAV.

Produksjonsbedriften har en nesten hundre år gammel historie. Overlevelsen i den lille byen Vemb, vest på Jylland, har skjedd på grunn av kontinuerlig fokus på innovasjon og teknologi. Selskapet har oppigjennom vokst fra en lokal, til nasjonal til internasjonal virksomhet med eksport av totalløsninger og komponenter blant annet innenfor fôr, vanning og fjøsinventar til hele verden.

Det er jo en del produkjsonsbedrifter om benet. Det er tøft å konkurrere på markedet. Alle vil jo ha flere ordrer. Det presser prisene ned, så det er viktig at vi kan komme raskt i gang når bestillingen er gjort.Karl Henrik Jensen i Jyden Bur

Utskiftingen av XAL til NAV kom etter nøye overveielser og mange diskusjoner med deres IT-partner.

– På et tidspunkt hadde vi tre ERP-systemer fordi vi hadde kjøpt opp noen selskaper. Det var ikke holdbart. Det kludret til faktureringer, det var tungvint å arbeide med tre ulike systemer og tok for mye av vår tid. Vi ville gjerne ha ett, felles system, fortsetter Jensen.

Raskere prosesser

Med kjøpet NAV, har Jyden Bur fått en rekke håndplukkede og skreddersydde løsninger, som passer perfekt til produksjonsvirksomhetens behov og bransje. Det omfatter et ERP-system med lønn, fakturering, ordrebehandling, salg, innkjøp og lagerstyring.

NAV-løsningen har blant annet gitt et bedre overblikk over materialer, forenklet faktureringen og spart en masse arbeidstimer, som nå går til mer verdiskapende oppgaver.

Jyden Bur overveide også Microsoft Dynamics AX, men valget falt på Dynamics NAV fordi det var lettere å jobbe i, sier IT-direktøren.

– Det er jo en del produksjonsbedrifter om benet. Det er tøft å konkurrere på markedet. Alle vil jo ha flere ordrer. Det presser prisene ned, så det er viktig at vi kan komme raskt i gang når bestillingen er gjort. Det kan vi nå på grunn av NAV, fordi medarbeiderne ikke lenger trenger å behøver å spørre på tegnestuen, hvilket beslag som skal brukes i produksjonen. Det finner de selv ut ved å kikke på skjermen. Dermed kommer vi raskere i gang enn tidligere, sier Jensen.

Slik velger du den riktige ERP-partner

Brukte timer på fakturaer – nå går det på minuttet

Selv om NAV-løsningen er noe dyrere enn det Jyden Bur betalte for XAL-løsningen, høster produksjonsbedriften allerede av digitaliseringen av forretningsprosessene.

– Størst utbytte av digitaliseringen har vi fått i forhold til behandling av innkjøpsfakturaer. Nå rører vi ikke en finger. Alt går automatisk. Tidligere kunne det ta flere timer å opprette dagens innkjøpsfakturaer. Nå skjer det hele på minuttet. De lages direkte i NAV. Deretter sender vi dem videre via epost for godkjenning. Den muligheten hadde vi ikke før, fortsetter Jensen.

Størst utbytte av digitaliseringen har vi fått i forhold til behandling av innkjøpsfakturaer. Nå rører vi ikke en finger. Alt går automatisk. Tidligere kunne det ta flere timer å opprette dagens innkjøpsfakturaerKarl Henrik Jensen, Jyden Bur

NAV sørger ikke bare for raskere fakturering. ERP-systemet gir også en rekke nye verktøy i det daglige arbeidet. Et er Jet Reports, som IT-direktøren varmt anbefaler andre å komme i gang med:

– Det oppsummerer en hel masse ting svært kjapt og gir et overblikk over hvordan det går i de ulike avdelingene. Vi kan også enkelt følge med på budsjettene og planene. Hver mandag får vi også en ukesrapport med oversikt over antall ordrer og ordreverdien, når de ble opprettet, hva som er fakturert og hva vår ordrebeholdning er. Vi får også statistikk med en smart og lettforståelig status presentasjon av tallene.

Jensen fremhever også integrasjonen med de andre Microsoft Office-programmene som en stor bonus.

Ønsker du også raskere prosesser Microsoft Dynamics NAV? Klikk her!

Medarbeidere og kunder er glade i NAV

Jyden Burs IT-sjef er ikke den eneste som gleder seg over NAV. Systemet er verdsatt både av de ansatte og kundene.

– Våre medarbeidere var ikke glade den første uken, men det endret seg raskt da de så hva NAV bidro til. NAV er ekstremt god til å filtrere, lage lister og kopiere dem inn i et regneark eller et annet Office-program. De ansatte har fått bedre oversikt. Samtidig opplever kundene raskere svartider og de får et bedre overblikk over vår lagerbeholdning, slutter Jensen.

Hent brosjyre: Innfri ditt digitale potensial

Si din mening

*