Oppbygging av digitale talent utenfor tech-korridorene

Hvordan utvikler en bedrift utenfor it-feltet arbeidskraften den trenger for å kunne konkurrere om kunder?

Å finne, og beholde, den kompetansen de trenger for å få til en digital omstilling, er kritisk for bedrifter utenfor teknologisektoren — og noe av det som bekymrer dem mest er å ikke klare det.

I en nylig undersøkelse av styre- og C-suite-medlemmer og andre toppledere fra mer enn 600 bedrifter over hele verden, utført av The Economist Intelligence Unit, svarte mer enn én av fire (28 prosent) at de rangerte mangel på kompetanse til å drive strategier fremover som en av de tre største hindringene for å implementere en digital strategi.

Hindringer for digital omstilling

Bak disse bekymringene er behovet for en bred digital omstilling i hele organisasjonen: Uten en arbeidsstyrke som har god teknisk kunnskap, eller i det minste er kulturelt mottakelig for et mer digitalt miljø, er det mindre sannsynlig at dette vil skje.

27 prosent av respondentene i Economist Intelligence Units undersøkelse sa at det å bli en mer data-drevet organisasjon var ett av de tre områdene som vil være svært viktige for bedriftens digitale beslutningsprosess i 2019.

Likevel oppga 29 prosent intern kulturell motstand som en av de tre største hindringene for å implementere en digital strategi. Og over halvparten (55 prosent) uttrykte bekymring for at organisasjonen ikke utnytter den digitale teknologien nok.

Å appellere til digitalt innfødte

Neesha Hathi, vice VD og Chief Digital Officer i Charles Schwab, oppfordrer til å se forbi den tekniske konteksten og appellere til “digitalt innfødte” på mer personlige måter.

Det første steget mot å appellere til teknologisk innfødte, sier Hathi, er å se forbi den tekniske konteksten, og henvende seg til digitalt innfødte på mer personlige måter.

“På talentmarkedet i dag snakker alle om tiltrekkingen til en fokusdrevet organisasjon. Hvis du ønsker å tiltrekke deg noen rett fra universitetet eller noen som har vært fem år hos Google og ønsker et karrierebytte,” sier hun.

Helt fra starten av har bedriften omtalt seg selv som “demokratiserer investering” — å hjelpe vanlige folk til å oppnå sine økonomiske mål på et felt som tradisjonelt reserverte den beste servicen og rådgivningen til dem som hadde råd til å betale mest.

“Folk ønsker å jobbe der de føler at de gjør noe bra,” sier Hathi.

Det hjelper også å gå dit talentet er. Enten det er et geografisk sted eller et bestemt universitet eller en bedrift. Og noen ganger befinner talentet seg allerede i organisasjonen din; trikset, selv for bedrifter som er gjennomsyret av teknologi, er å styre det i riktig retning.

En annen viktig faktor for å tiltrekke seg talent, sier Hathi, er “å få folk til å forstå hvordan vi jobber annerledes.”

Et talent for å tiltrekke seg talent

Undersøkelsen antyder at forbedring av interne digitale utviklingsprosesser — og å finne de riktige menneskene til å gjennomføre disse prosjektene — blir stadig viktigere, i takt med den digitale utviklingen.

30 prosent av respondentene sa at bedriftens forretningsenheter er digitalt aktivert i dag (dvs. bruker et passende utvalg av avanserte digitale verktøy, med høy grad av effektivitet, for å forbedre sine aktiviteter) og 39 prosent regner med at det vil skje i løpet av tre år.

Å komme dit vil kreve interne talent tilsvarende, i mange tilfeller, det talentnivået som digitalt innfødte organisasjoner som Amazon har tiltrukket seg.

Ikke-tekniske bedrifter vil fortsette å lete etter nye måter å gjøre profilen sin attraktiv på for disse medarbeiderne.

Les mer: 5 nødvendige egenskaper ved dyktige digitale medarbeidere

Les mer: Modern Workplace: Har du den rette kompetansen?

Si din mening

*