Slik styrker du din marketing med Dynamics 365

Tilpass markedsføringen! Dynamics 365 for Marketing er et effektivt verktøy som henter ut all bedriftens data og gir kundene en perfekt og personlig kundeopplevelse.

Dynamics 365, Microsofts skybaserte forretningssystem, har betydd store omveltninger og nye muligheter for virksomheter som hittil har vært vant til vedlikeholdskrevende, on-premise ERP-systemer.

Tilpasning og utvidelse av forretningssystemet kunne tidligere være en kostbar og langtekkelig affære. Med applikasjonsstrukturen i Dynamics 365 er det blitt enkelt for bedriftene å tilføre nye funksjoner som skaper verdiøkning for bedriften.

Ønskede features og funksjoner som håndterer spesifikke oppgaver og arbeidsprosesser kan tilføres Dynamics 365 i form av såkalte apper. En slik løsning vil typisk utvide eller åpne nye muligheter i arbeidsprosesser som tidligere ble utført i selve Dynamics 365. Applikasjonen blir dermed en integrert del av bedriftens samlede forretningssystem.

Microsoft Dynamics 365 for Marketing styrker kunderelasjonen

Det gjelder også for Microsofts egne Dynamics 365 for Marketing-app. Denne integreres sømløst med den eksisterende Dynamics 365-løsningen, og har som overordnet mål å hjelpe bedriften med å gi kundene en bedre kundeopplevelse.

Man kan også si at med Dynamics 365 for Marketing flyttes viktige deler av CRM-plattformen sammen med ERP-systemet i skyen. Dette er en vesentlig strategisk beslutning som hjelper bedriften med å oppnå de gevinstene som er det ønskede resultatet av et målrettet og effektivt kundefokus. Det vil si lojale og mer tilfredse kunder, økt omsetning og mulig sparing.

Integreringen med resten av forretningssystemet gjennom Dynamics 365 er det som utgjør hele forskjellen. Det gir nemlig bedriften mulighet til å kunne følge kundene og tilpasse markedsføringen, helt fra kundens første steg i nettbutikken, gjennom hele salgsprosessen og frem til det endelige salget.

I stedet for å drive med masseutsendelser på en måte som er som å skyte med hagle mot en låvedør, kan man med automatiseringsmulighetene i Dynamics 365 for Marketing ta utgangspunkt i alle kundedataene til bedriften. Deretter kan man gjøre markedsføringen målrettet, relevant og interessant.

Les mer: Skap sammenhengende kundeopplevelser med Microsoft Dynamics 365 for Marketing

De tre viktigste fordelene

Bedrifter som utvider sitt Microsoft-baserte forretningssystem med Marketing for Dynamics 365 får en rekke fordeler. Blant annet:

  • Effektiv kampanjestyring som sikrer konstant oversikt over alle kampanjer og deres marketing return on investment (MROI).
  • Brukervennlig segmentering skaper grunnlag for langt mer målrettede kampanjer som kan designes og iverksettes lynraskt.
  • Integrering med andre deler av Dynamics 365 sikrer “single source of information” som gir bedriften en optimal evne til å identifisere og følge opp leads systematisk.

Kampanjestyring

Dynamics 365 for Marketing inneholder intuitive dashbord som gir markedsføringsmedarbeiderne full oversikt over alle kampanjer og flows, samt mulighet til å følge med på effekten av dem. Ledere og ansvarlige kan dermed følge MROI (marketing return on investment) og få verdifulle innspill til pipelinen og planleggingen av ressurser og produksjon.

Segmentering og kundereiser

Muligheten i Dynamics 365 for Marketing for å benytte både statiske og dynamiske lister over potensielle kunder gjør at alle målgrupper og leads alltid er tilgjengelige og oppdaterte. Det finnes en rekke unike søkemuligheter innenfor listene, slik at den enkelte markedsføringsarbeider kan foreta en effektiv segmentering og skape målrettet kommunikasjon.

Bedriften kan designe vidt forskjellige kundereiser, basert på mottagerens behov. Når reisene er definert, overtar de automatiserte markedsføringsprosessene, og markedsføringsmedarbeiderne kan bruke tiden på å opprette nye, kreative løsninger og tenke nytt, i stedet for å bruke tid på manuell overvåking og utsendelse av e-post.

Integrering

Dynamics 365 for Marketing works seamlessly with other parts of Dynamics 365, including the Sales app. This gives you updated and accurate information about customers and leads (single source of information) in one place.

It allows for integrated processes that allow sales activities, such as follow-up, to be coordinated with marketing activities, and personalized marketing activities are built on the customer’s specific activities and purchase history. The company thus gets a comprehensive 360-degree picture of how each customer and each lead behaves with regard to campaigns and sales.

Read more: Microsoft Dynamics 365 CRM ensures Verdo solid growth

Download guide: Fulfill your digital potential

Si din mening

*