8 fordeler med Unified Commerce

En helhetlig og enhetlig handelsplattform er raskere, gir lavere kostnader og færre feil enn om man har mange selvstendige, separate systemer. Les rådene fra retailekspert Giada Pezzini i LS Retail.

Artikkelen er publisert i samarbeid med LS Retail.

Mange butikker har i dag ulike systemer for kassa (POS – Point of Sale), ehandel, CRM og lagerhåndtering. Systemene er ofte et lappeteppe av ulike forretningssystemer som ikke er koblet med hverandre.

Det er også vanlig at systemene er spesialtilpassede eller spesialutviklet for den enkelte butikk. Det gjør at det ikke er mulig å kommunisere sømløst eller gi en personlig omnikanalopplevelse.

I dag samler detaljhandlere inn store mengder data gjennom mange ulike salgskanaler, fra ehandelsplattformen, til lojalitetsprogrammet og POS. Skal man kunne gi en personlig kommunikasjon og tilbud trenger detaljhandelen programvare og løsninger som gjør det mulig å organisere, analysere og forvandle data til innsikt for hele virksomheten.

Derfor må detaljhandlere kvitte seg med forretningsapplikasjoner som ikke kan kobles mot andre. Gjør man ikke det, er det ikke mulig å tilby kundene en sømløs handleopplevelse, å forstå kundene eller følge utviklingen i hele virksomheten.

Under får du åtte fordeler med en helhetlig handelsplattform – Unified Commerce.

1. Bruk mindre tid og penger på integrasjoner

Når du bruker separate systemer for å håndtere salg, eksterne forhandlere og ehandel, blir det vanskelig å utveksle informasjon mellom systemene. Å integrere separate systemer krever også at du får tak i eksperter som kjenner alle de berørte systemene. Bruker du derimot bare ett system, reduserer du både kostnadene og sparer tid.

2. Mindre risiko for feil

Selvstendige systemer kan føre til forsinkelser i informasjonsutvekslingen, noe som fører til at dataene ikke er synkroniserte. Da risikerer du å selge en vare som ikke lenger er på lager, eller at du selger til feil pris. I verste fall mister du for fortjeneste – og i siste instans kunder. Med et enhetlig system for hele butikkjeden, lagres all informasjon i en database og distribueres deretter til ulike salgskanaler. Dermed unngår du avvik og feil mellom kanalene.

Les også: Alle trenger en nettbutikk

3. Kun én versjon av sannheten

Når hele konsernet er på samme plattform, har alle avdelinger tilgang til de samme dataene. En sentralisert database garanterer at det bare er en versjon av sannheten. Med hjelp av konsistent og pålitelig informasjon kan detaljhandlere forenkle sin finansielle rapportering, følge opp måleparameterne analysere hvordan ulike produkter og kampanjer går samt ta avgjørelser basert på data, i stedet for på følelser.

Følger du med på de rette tallene?

4. Raskere opplæring av medarbeiderne

Med flere separate systemer, kan det være tidkrevende å få lært opp nye ansatte. En rekke ulike programvareløsninger betyr også at det ikke er enkelt å flytte ansatte på tvers i ulike avdelinger. De må derimot legges inn i et nytt system hver eneste gang. Dette unngår du med et enhetlig og helhetlig system.

5. Ledelsen får korrekt sanntidsinformasjon

Når man bruker én plattform i hele selskapet får hovedkontoret en fullstendig oversikt over sine prosesser, fra salg til innkjøp, omrokering, prisfastsettelse og lagerhold. Denne gjennomsiktigheten i sanntid, gir ledelsen mulighet til å reagere raskt.

6. Ekte omnikanalopplevelse

Kundene vil ha en sømløs opplevelse på tvers av de ulike salgskanalene. De vil se lagerstatus, kunne velge “klikk og hent” eller bestille i butikken og få varene levert hjemme. De forventer også at de skal kunne returnere varer som er kjøpt på nettet i fysiske butikker. Dessuten må kjøpsreisen være smidig og tilpasset kundenes behov. Dette er det mulig å oppnå med et enhetlig system.

7. Et helhetlig bilde av dine kunder

Tradisjonelt bruker butikkene å laste opp filene til kjedekontoret på slutten av dagen, men med et slik oppsett, er det vanlig at kundeinformasjon er ufullstendig eller at den mangler helt. Og for selskapene som ikke passer på at databasen er integrert med de andre systemene, er det enda verre. Motsatt er det om all informasjon er tilgjengelig i én database, som alltid er oppdatert og som ansatte på tvers av konsernet har tilgang til. Da får man et helhetlig bilde av kunde, kan skape mer effektfulle lojalitetsprogram, tilby personlige tilbud og lage mer treffsikre kampanjer.

8. En eneste leverandør

Har du mange ulike systemer, må du samtidig ha kontakt med mange ulike systemleverandører. Det kan komplisere og forsinke dine prosjekter. En helhetlig plattform betyr at du bare trenger å forholde deg til én leverandør. Velger du riktig teknologipartner – en som både har dyp kjennskap til din bransje og ditto teknologikompetanse – minker kompleksiteten og IT-kostnadene.

Digitalisering uten buzzord? Her får du gratis brosjyre med 5 gode råd og 10 konkrete erfaringer

Velg riktig teknologipartner med ERP-sjekklisten

Si din mening

*