8 fordeler med Unified Commerce

En helhetlig og enhetlig handelsplattform er raskere, gir lavere kostnader og færre feil enn om man har mange selvstendige, separate systemer. Les rådene fra retailekspert Giada Pezzini i LS Retail.

Artikkelen er publisert i samarbeid med LS Retail.

Mange butikker har i dag ulike systemer for kassa (POS – Point of Sale), ehandel, CRM og lagerhåndtering. Systemene er ofte et lappeteppe av ulike forretningssystemer som ikke er koblet med hverandre.

Det er også vanlig at systemene er spesialtilpassede eller spesialutviklet for den enkelte butikk. Det gjør at det ikke er mulig å kommunisere sømløst eller gi en personlig omnikanalopplevelse.

Today, retailers collect large amounts of data through many different sales channels, from the e-commerce platform, to the loyalty program and POS. To be able to provide personal communication and offerings, the retailer needs software and solutions that enable it to organize, analyze and transform data into insights for the entire business.

Therefore, retailers must get rid of business applications that cannot be linked to others. If you do not, it is not possible to offer customers a seamless shopping experience, to understand the customers or to follow the development of the whole business.

Below you will find eight benefits of a comprehensive trading platform – Unified Commerce.

1. Spend less time and money on integrations

Når du bruker separate systemer for å håndtere salg, eksterne forhandlere og ehandel, blir det vanskelig å utveksle informasjon mellom systemene. Å integrere separate systemer krever også at du får tak i eksperter som kjenner alle de berørte systemene. Bruker du derimot bare ett system, reduserer du både kostnadene og sparer tid.

2. Mindre risiko for feil

Selvstendige systemer kan føre til forsinkelser i informasjonsutvekslingen, noe som fører til at dataene ikke er synkroniserte. Da risikerer du å selge en vare som ikke lenger er på lager, eller at du selger til feil pris. I verste fall mister du for fortjeneste – og i siste instans kunder. Med et enhetlig system for hele butikkjeden, lagres all informasjon i en database og distribueres deretter til ulike salgskanaler. Dermed unngår du avvik og feil mellom kanalene.

Les også: Alle trenger en nettbutikk

3. Kun én versjon av sannheten

Når hele konsernet er på samme plattform, har alle avdelinger tilgang til de samme dataene. En sentralisert database garanterer at det bare er en versjon av sannheten. Med hjelp av konsistent og pålitelig informasjon kan detaljhandlere forenkle sin finansielle rapportering, følge opp måleparameterne analysere hvordan ulike produkter og kampanjer går samt ta avgjørelser basert på data, i stedet for på følelser.

Følger du med på de rette tallene?

4. Raskere opplæring av medarbeiderne

Med flere separate systemer, kan det være tidkrevende å få lært opp nye ansatte. En rekke ulike programvareløsninger betyr også at det ikke er enkelt å flytte ansatte på tvers i ulike avdelinger. De må derimot legges inn i et nytt system hver eneste gang. Dette unngår du med et enhetlig og helhetlig system.

5. Ledelsen får korrekt sanntidsinformasjon

Når man bruker én plattform i hele selskapet får hovedkontoret en fullstendig oversikt over sine prosesser, fra salg til innkjøp, omrokering, prisfastsettelse og lagerhold. Denne gjennomsiktigheten i sanntid, gir ledelsen mulighet til å reagere raskt.

6. Ekte omnikanalopplevelse

Kundene vil ha en sømløs opplevelse på tvers av de ulike salgskanalene. De vil se lagerstatus, kunne velge “klikk og hent” eller bestille i butikken og få varene levert hjemme. De forventer også at de skal kunne returnere varer som er kjøpt på nettet i fysiske butikker. Dessuten må kjøpsreisen være smidig og tilpasset kundenes behov. Dette er det mulig å oppnå med et enhetlig system.

7. Et helhetlig bilde av dine kunder

Tradisjonelt bruker butikkene å laste opp filene til kjedekontoret på slutten av dagen, men med et slik oppsett, er det vanlig at kundeinformasjon er ufullstendig eller at den mangler helt. Og for selskapene som ikke passer på at databasen er integrert med de andre systemene, er det enda verre. Motsatt er det om all informasjon er tilgjengelig i én database, som alltid er oppdatert og som ansatte på tvers av konsernet har tilgang til. Da får man et helhetlig bilde av kunde, kan skape mer effektfulle lojalitetsprogram, tilby personlige tilbud og lage mer treffsikre kampanjer.

8. En eneste leverandør

If you have many different systems, you must also have contact with many different system suppliers. It can complicate and delay your projects. A holistic platform means you only have to deal with one supplier. Choosing the right technology partner – one who has both deep knowledge of your industry and your technology expertise – reduces complexity and IT costs.

Digitization without buzz words? Here you get a free brochure with 5 tips and 10 specific experiences

Select the right technology partner with the ERP checklist

Si din mening

*