Teknologi-begrep enhver moderne detaljhandler bør kunne

Med nyskapende teknologi følger nye begreper. Her er en innføring i betydningen og bruksområdene til de mest sentrale begrepene du som detaljhandler bør kunne.

I moderne markeder preget av konstant endring og fornyelse er det lett å føle seg utelatt.

Her er en liste over de mest sentrale teknologiske begrepene du som detaljhandler bør kunne. Les videre for en kort innføring til begrepenes betydning og hvorfor de er viktige for deg og din forretning.

Kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens er en fellesbetegnelse for teknologier som bidrar til at datamaskiner kan oppnå en tilnærmet menneskelig intelligens. Dette gjennom evner til å gjenkjenne bilder, tekst, tale samt evnen til å ta avgjørelser.

Hvordan kan dette påvirke min forretning? Ved bruk av program som evner å føre samtaler og lignende teknologier har AI utviklet seg til å bli et sentralt teknologisk hjelpemiddel for detaljhandlere innenfor kundeservice, et tilbud som er tilgjengelig for kunden 24/7.

Andre AI-teknologier som har gjort det bra er visuelle søk drevet av kunstig intelligens; programvarer som ved opplasting av bilder av et produkt tilbyr lignende produkter. Stemmebaserte søk blir også stadig mer populært.

Kort sagt kan bruk av kunstig intelligens utgjøre en betydelig forskjell for din bedrift om en vil holde tritt med de moderne utfordringer dagens markeder byr på.

Utvidet virkelighet (AR)

Utvidet virkelighet er en teknologi som inkorporerer et maskinlaget bilde over virkelige omgivelser. Resultatet er en komposisjon bestående av kombinasjonen mellom virkelighet og data.

På tross av at AR ikke har rukket å nå sitt fulle potensial innenfor detaljhandel har det likevel blitt utført forsøk innenfor feltet, da hovedsaklig med mål å forbedre kundeopplevelser og senke tilbakeleveranser av produkt.

I sistnevnte tilfeller brukes AR for å gi kunden mulighet til å virtuelt teste et produkt – for eksempel om den nye sofaen passer inn i stua. Dette er likevel tidlige forsøk og det er enda usikkert om AR applikasjoner har hatt noen påvist effekt på tilbakeleveranser av produkter.

Business Intelligence (BI)

Programvaren Business Intelligence samler all data en organisasjon har spredd rundt i forskjellige systemer, og analyserer det. Ved å konvertere en bedrifts rådata til meningsfull og tilgjengelig informasjon utgjør BI et svært nyttig verktøy i detaljhandel og tilbyr optimal utnyttelse av informasjonen du sitter på.

Bør jeg benytte meg av BI? Ettersom informasjonsmengden til dagens bedrifter stadig øker vil BI programvaren kunne gjøre god nytte for detaljhandlere som ønsker å ta og lønnsomme beslutninger basert på nyttig og tilgjengelig informasjon.

Mobile Point of Sale (mPOS)

En mobil, trådløs enhet (vanligvis en smarttelefon eller et nettbrett) med funksjon som det tradisjonelle kasseapparatet.

Hvorfor trenger jeg det? Ideen ved en mPOS er å kunne forflytte salgsposisjonen (Point of Sale) til kunden. Dette gir kjappere service, kortere køer ved kassene og muligheten til å yte bedre kundeservice med blant annet tilgang til oversikter over produkt-tilgjengelighet samt muligheten til å gjennomføre salg hvorsomhelst i butikken.

Enterprise Resource Planning (ERP)

ERP-programvaren bistår med organiseringen av en virksomhets funksjonelle områder som kjøp, salg, lagerstyring og mye mer. Et ERP-system kan bistå med automatisering og forbedring av en forretnings prosesser.

Trenger jeg ERP? Et ERP-system blir ofte omtalt som ryggraden i organiseringen av en virksomhet. Et ERP-system vil kunne forbedre produktivitet og analyseprosesser i din virksomhet. Argumentene for hvorfor enhver detaljhandel-virksomhet bør ha et ERP-system er mange.

Hybrid Cloud

Et hybrid-alternativ hvor man får en kombinasjon av on-premise ERP-systemer og skybaserte tjenester.

Hvordan kan Hybrid Cloud være en fordel? Hybrid-modeller blir stadig mer populære grunnet muligheten til å skreddersy den perfekte kombinasjonen for den enkelte detaljhandler.

En hybrid-modell gir deg mulighet til å ivareta dine tidligere tech-investeringer samtidig som du får prøve ut ny teknologi. Dette åpner for fleksibilitet samtidig som det medfører lav risiko.

Tingenes Internett (IoT)

Tingenes internett er en fellesbetegnelse på alle fysiske enheter koblet til internett og hverandre som deler data gjennom innebygde sensorer og programvarer. Eksempler kan være kjøretøy, bygninger og gjenstander.

Hvorfor er dette relevant? IoT-tilkoblede enheter som “smart shelves”, med vektsensorer som varsler når hyllene er tomme, er en av mange enkle og effektive teknologier IoT kan by på.

Ved bruk av sensorer plassert rundt i butikkene kan man nå holde tritt med hvilke produkter kundene ser på, hvor de ferdes og hvilke produkter de viser interesse for men ikke kjøper. Denne informasjonen åpner for nye muligheter til å tilrettelegge for kundens behov.

IoT-teknologi er noe for enhver detaljhandler som ser etter innovative løsninger til en optimal handel med kortere køer og tilfredse kunder.

Maskinlæring (ML)

En applikasjon med kunstig intelligens som gir programvarer evnen til å lære fra egne erfaringer. Mest kjent for sine personaliserte produktanbefalinger hvor programvaren foreslår produkter den mener kunden kan være interessert i, basert på tidligere kjøp.

Er dette viktig for meg? Mulighetene Machine Learning tilbyr har endret detaljhandel. Gjennom innsamling og systematisering av store mengder data evner ML å gjenkjenne mønstre og på denne måten predikere hva som sannsynligvis vil skje, utvilsomt et nyttig verktøy for enhver detaljhandler.

Kunstig virkelighet (VR)

Datagenererte miljø i 3D som en kan samhandle med, vanligvis med bruk av spesialutstyr som VR-briller og hansker utstyrt med sensorer.

Hvorfor trenger jeg det? Selv om kunstig virkelighet enda ikke har nådd sitt fulle potensiale innenfor detaljhandel er det likevel en veldig fleksibel teknologi som stadig blir tatt i bruk av nytenkende detaljhandlere i deres kontorer.

Bruksområdene for teknologien kan omfatte butikkdesign-planlegging, 3-D kartlegging av butikker og under opplæring av personale. På tross av sine mange bruksområder er ikke VR blitt en mainstream teknologi innenfor detaljhandel enda.

Les mer: 5 tydelige tegn på at du trenger Business Intelligence i detaljhandelen din

Last ned gratis brosjyre: Veien til en kundeopplevelse i verdensklasse gjennom Unified Commerce

Si din mening

*