Omstilling på fat for et av USAs største bryggerier

Molson Coors var nødt til å spare 35 millioner dollar på IT over 3 år, integrere et datterselskap inn i selskapet og gjennomføre omstillinger uten å påvirke selskapets daglige operasjoner. Og det gjorde de.

Bygg, humle, gjær og vann. En enkel oppskrift som har blitt fulgt i flere tusen år for å brygge en av verdens mest populære drikker – øl. Ølbransjen er derimot alt annet enn enkel.

I drikkebransjen er det konkurranse på globalt, regionalt og lokalt nivå. Kundenes smakspaletter dikterer hvilke øltyper som er populære til enhver tid, hvilket betyr at bryggeriene alltid må følge med på markedet og være klare til å svare på nye trender.

Denne tilpasningsevnen har blitt påvirket av konsolideringen som har kjennetegnet bransjen over de siste tiårene. Fusjoner og oppkjøp har skapt globale bryggeriaktører.

Molson Coors Brewing Company er med sine 17 000 ansatte og filialer over verden blant kjempene i bransjen. Joe Hageman, selskapets visepresident for IT-omstilling, sier at selskapets investeringer i digitale systemer tar sikte på å oppfylle visjonene deres.

«Vårt mål er å glede verdens øldrikkere, og ambisjonen er å være kundenes førstevalg», sier han.

Et solid grunnlag

Hageman leder arbeidet med å integrere MillerCoors, en enhet som selskapet var med på å opprettet i 2008 og som de kjøpte opp i 2016.

Selskapet har forpliktet seg til å redusere utgiftene sine med 600 millioner dollar etter fusjonene, og Hagemans team er ansvarlig for en stor bit av den kaken.

«Etter mitt syn er det suksessen som leder til synergien mellom dette IT-prosjektet og integrasjonen av MillerCoors. Vi har hatt 3 år på oss, 2017 til 2019, for å oppnå 35 millioner dollar i IT-relaterte besparelser.» sier Hagemann.

En viktig del av dette var integrasjonen av utdaterte applikasjoner og ERP-applikasjoner. Det å ta på seg en slik jobb medfører spesielle utfordringer fordi, som Hageman påpeker, kan man ikke akkurat slutte å lage øl fordi man skal kjøre en oppdatering.

«Den store utfordringen har vært at den internasjonale virksomheten aldri står stille, så vi må integrere alt dette mens virksomheten kjører. En stor systemimplementering gjennomføres fortsatt i MillerCoors, i den amerikanske virksomheten, for å få alle distributørene våre inn på et bestillingssystem,» forteller Hageman.

«Derfor har vi gjort veldig mye for å forsikre oss om at vi ikke påvirker det initiativet når vi gjennomfører integrasjonen vår.»

For å la prosjektet skride frem så greit som mulig, har selskapet opprettet en omstillingsenhet som Hageman har ansvaret for. Dette teamet har ansvar for å følge med på statusen til de ulike prosjektene, problemer med sporing og kommunikasjon, og det å finne og løse potensielle feil før de kan skape større problemer.

Skifte til en aktiv styrt sky

Teamet har gjennomført mye, i følge Hageman.

«Vi har redusert til en servicedesk for hele selskapet. Den omfatter PC-support, oppdateringer og ett IT-servicesystem, som er ServiceNow. Vi har migrert alle våre Molson Coors-systemer fra den gamle infrastrukturen inn i den nye private skyen fra DXC Managed Services for VMware», sier han.

For å skape et solid grunnlag for endringer har Molson Coors valgt å flytte sin utdaterte infrastruktur til DXC Managed Services for VMware, en komplett skyløsning som omfatter maskinvare, programvare og tjenester på en egen sky.

«Vi har flyttet all MillerCoors-support over til DXC Technology,» forteller Hageman.

«Vi har flyttet alle våre Sharepoint- og e-post-miljøer over på den DXC-styrte skyen. Vi har oppdatert alle våre Active Directory-domenemiljøer til de nyeste versjonene. Vi migrere alle våre MillerCoors-systemer til det nye VMware-miljøet.»

Lede digital omstilling

I følge Hagemann er partnerskapet med selskaper som DXC en annen viktig grunn til at de har lykkes med sin omstilling.

DXC har vært selskapets hovedpartner for integrasjon siden 2001, og i følge Hageman har DXCs tjenester for digital omstilling vært essensielle for å overholde initiativets tidsplan, spesielt i ledelsens øyne.

«DXC har gitt oss mer kredibilitet når det gjelder å støtte virksomheten og systemene våre. Det har gjort at vi har kunnet samarbeide bedre med vår egen virksomhet på mer strategiske punkter. Det har gjort at vi kan fokusere selskapet på å brygge, distribuere og selge øl,» sier han.

Siden de to selskapene har jobbet sammen i nesten to tiår, føler Hageman at DXC kjenner selskapets behov like godt som de selv gjør.

Det betyr at DXC kan hjelpe med å identifisere riktige ressurser for hvert trinn i omstillingen, og kan hjelpe selskapet med å planlegge og gjennomføre på en effektiv måte. I følge Hageman er gevinsten at omstillingen har gått såpass bra med ingen større problemer.

Selv om integrasjonen har hovedfokus nå, sier han at ringvirkningene fra digitale teknologier kjennes i hele bransjen, og det er en av grunnene til at han synes bransjen er spennende. Spesielt ser han teknologi som noe som kan gjenoppfinne forholdet mellom kunder og selskap, en virkelighet som Molson Coors må ha i bakhodet når de jobber mot å «glede verdens øldrikkere».

«Det er masse som skjer når det kommer til netthandel og hjemlevering av øl, så vi må passe på at vi er relevante på de områdene. Og så har vi dette med AI [kunstig intelligens], dataanalyse og roboter. Vi er nødt til å holde tritt med dette så vi er effektive og tilpassede fremover,» sier Hageman.

«Jeg ser for meg at DXC arbeider sammen med oss på alle større initiativer.»

Les mer: Øk effektiviteten med Managed Services

Les mer: 5 gode grunner til outsourcing

Si din mening

*