Hvorfor data bør være din viktigste ressurs

Data er nøkkelen til en vellykket fremtid for detaljhandlere, men mindre enn 30 % av virksomhetsledere er i stand til å konvertere data til å bli informasjon man kan handle på. Her er noen tips til hvordan du kan dra nytte av dataen din.

I Londons Westfield-handlesenter selger en pop-up-butikk produkter som trender i sanntid. Varebeholdningen er utvalgt på bakgrunn av data samlet på sosiale medier.

Butikken sporer, støttet av kunstig intelligens (AI), over 400 000 SoMe-kontoer over hele verden som er kjent for å være early adopters og gode influensere, og som har tilgang til over tre millioner datapunkter over hele internett for å avgjøre hvilke klær, tilbehør og hvilket fottøy som er mest populært og kommer til å selge mest.

Stylister kjøper så inn disse plaggene fra andre butikker på handlesenteret og på nettet for å skape et kuratert utvalg med 100 produkter om gangen.

Er dette fremtidens detaljhandel? Myf Ryan, CMO i Europa og direktør for merkevare og strategisk markedsføring i Westfields moderselskap, tror det.

«Kunder inspireres av influensere og er vant til å bli veiledet av AI-er når de handler på nett, der produkter presenteres for dem basert på oppførsel», sa han.

Ved å utnytte dataen på denne måten, viser butikken hvordan man kan dykke ned i sosiale medier og hente ut varer til en fysisk kundeopplevelse, slik at kundene får tak i de hotteste produktene fra ett sted.

Data er nøkkelen, men det er mange som ikke vet hvordan de skal utnytte det

Detaljhandlene har begynt å forstå at deres evne til å samle og utnytte data vil være avgjørende for deres fremtidige utvikling.

I Incisivs Retail C-Suite-undersøkelse sier over to tredjedeler av alle CEO-er at den viktigste faktoren som avgjør suksess i fremtiden, er hvordan selskaper håndterer data.

Likevel sier samme undersøkelse at mindre enn 30 % av virksomhetsledere er i stand til å konvertere data til å bli informasjon de kan handle på. Enda verre; halvparten stoler ikke på dataene sine.

Hvorfor? Mange sier at de ikke har de riktige plattformene og verktøyene for å avhjelpe seg. De innrømmer også at de ikke har lagt fra seg gamle vaner. I stedet for å se detaljhandel på en mer helhetlig måte, sitter de fast i et utdatert kanalsentrisk tankesett.

Men skyen og AI endrer på dette. I samme undersøkelsen sier ledere at de tror skyen har over to ganger så mye å si for virksomhetens agilitet sammenlignet med noen annen teknologi. De ser også på det som en essensiell driver for en «intelligent virksomhet».

Samtidig eksperimenteres det for tiden mest med kunstig intelligens (AI), gjennom pilotprosjekter og forventede fremtidige idriftsettelser. Deltakerne i undersøkelsen sier at de planlegger en femdobling av teknologi de neste to årene.

«Resultatene i disse undersøkelsene validerer det strategiske imperativet bak AI og sky som transformative teknologier, som sier at detaljhandlere vil øke sin konkurransedyktighet ved å utnytte kundedata full ut», har Greg Jones, director of business strategy for retail hos Microsoft, sagt.

«Detaljister må kjenne kundene sine bedre enn de kjenner seg selv, og de kraftige teknologiene som leder an i den digitale omstillingen, er veien å gå.»

Skap data for deg selv

Data er kanskje den nye valutaen, men den er verdiløs om du ikke kan utvinne den og omgjøre den til informasjon.

Til å begynne med behøver du å finne en måte du kan konsolidere all dataen din. En effektiv måte å gjøre det på, er å ta i bruk et system som lagrer all data på en sentral plass. Svaret er for mange en enhetlig handelsplattform (unified commerce).

En unified commerce-plattform samler alle kunderettede kanaler på et sted, fra online til in-store. Det bryter ned de separate datasystemene på tvers av virksomheten din, og gir deg én enkelt sannhet å forholde deg til (single point of truth). Når all dataen samles på et sted, kan du hente ut informasjon og tolke den.

Resultatet er evnen til å levere et konsistent høyt servicenivå på tvers av alle kanalene kundene bruker for å interagere med merket ditt.

Kundeopplevelsen er personlig og sømløst, og handleturen er smidig og uforstyrret, selv når du skifter kanal.

Men unified commerce har enda flere fordeler. Det lar deg reagere raskere på muligheter i markedet og på trusler, hvilket lar deg gjøre mer for kundene dine.

Slik kan skybaserte intelligente verktøy transformere virksomheten din

Som vår CEO Magnus Norddahl påpekte på conneXicon, vår årlige partner- og kundekonferanse, er enhetlig handel et nøkkelkonsept for detaljhandler i dag, og det drives av data og støttes av intelligens.

Med en unified commerce-plattform støttet av de nyeste skybaserte intelligente verktøyene kan detaljister gjøre data om til nytt informasjon, og bruke denne til å betjene kunder og gi dem veiledning mens de tråler internett og virkelighetens verden.

Markedsføring kan bruke intelligente verktøy til å få ett enkelt bilde av kundene sine, på tvers av transaksjoner, kanaler, sosiale medier og mer. Resultatet er en bedre forståelse av shoppevanene og -preferansene deres, og en større evne til å bestemme hvilke kunder som skal betjenes og hvordan man på best mulig måte tiltaler dem. Intelligente verktøy kan også støtte logistikk og operasjoner med nøyaktige prognoser over hva som behøves på lager, hvor og når.

Disse intelligente verktøyene i skyen gjør det så lett som mulig for deg å få tilgang til den viktige informasjonen du behøver. Du får all denne informasjonen via intuitive dashbord og rapporter, og takket være skyen kan du være hurtig oppe å gå, med minimal forstyrrelse.

Det ligger langt unna de månedene med arbeid og den spesialiserte kunnskapen som denne type business intelligence-verktøy krevde for bare noen år siden!

Når alt kommer til alt, vil detaljister med intelligent teknologi og robuste tjenesteleveranser være de som er best posisjonert til å møte kunders behov og skalere opp.

Er du forberedt?

Hvis du trenger hjelp til å forstå hvordan du bruker data til din fordel, og hvordan enhetlig handel i skyen kan hjelpe deg med å bli en intelligent detaljhandel, ta kontakt.

Last ned veiledning: Gi kundene opplevelser i verdensklasse med en unified commerce-plattform

Les mer: 8 fordeler med unified commerce

Si din mening

*