Slik forbereder du deg på den nye mobilbetalings-trenden

Betaling i detaljhandel gjennomgår en større omveltning, og Starbucks app for mobilbetaling er et tydelig eksempel på det.

Selv om den var laget spesielt for én detaljist, var appen den største mobilbetalingsappen i USA i 2018.

I løpet av det året brukte 23,4 millioner mennesker som var 14 år eller eldre appen til å gjøre et POS-kjøp minst en gang hver 6. måned, i følge estimater fra markedsanalytikeren eMarketer.

Selv om det i 2019 til slutt ble forbikjørt av Apple Pay, som fikk rundt 30,3 millioner brukere sammenlignet med Starbucks sine 25,2 millioner, beviser Starbucks-appen at detaljister kan få stor verdi ut av mobilbetaling.

Nøkkelen til Starbucks suksess var deres evne til å kombinere lavterskel, tilgjengelighet og belønning i betalingsopplevelsen. Mobile Order and Pay-funksjonaliteten lar brukere bestille før tiden og slippe unna køer.

Appen er også integrert med lojalitetsprogrammet Starbucks Rewards, hvilket lar kunder opptjene poeng automatisk (såkalte Stars) og slik opptjene gratis drikker og mat. Kunder kan til og med legge til drikkepenger når de bestiller.

Fordelen ved å bruke denne appen når man betaler er klar og tydelig: du sparer tid og penger ved disken, og du får samtidig tilgang til belønninger og spesialtilbud.

Butikker oppgraderer sine betalingsalternativer

De siste årene har kontanter gått sterkt tilbake til fordel for elektroniske betalingsmetoder, som gir kunder en raskere, sikrere og enklere opplevelse når de shopper, både på nett og i butikk.

Det at kundenes preferanse beveger seg bort fra tradisjonelle betalingsmetoder, hen mot mobilbetalingsløsninger som Apple og Android Pay, kontaktløs kortbetaling og direkte bankoverføringer, gjør at butikkeiere må forberede seg på å akseptere disse nye metodene.

I USA forventer man at rundt 70% av butikker nå kan ta imot Apple Pay og lignende mobilbetalingsløsninger. Etter hvert som flere og flere kredittkortselskaper går over til chip-baserte kort, vil butikker være tvungne til å oppgradere betalingsterminalene sine.

De som ser fremover går for kortlesere som også kan ta i mot betaling fra smarttelefoner ved hjelp av nærfeltskommunikasjon (NFC). Invester i kontaktløse betalingsalternativer

Millioner av forbrukere har nå kontaktløse kort i lommeboka og mobilbetalingsapper på telefonene sine. Denne praktiske teknologien er nå snart blitt normen for kunder – og derfor noe som forventes når de handler.

Kontaktløse transaksjoner er spesielt populære for mindre kjøp i dagligvarebutikker og supermarkeder, og erstatter som regel kontanter. Denne type teknologi byr også på mange fordeler for butikkeiere, blant annet redusert tid i kassa, økt kortbruk og en bedre betalingsopplevelse for kunden.

Kombiner lavterskel og belønninger.

Selv om kontaktløs betaling er essensielt i butikken, må detaljister også ivareta en holistisk betalingsstrategi på tvers av alle kanaler for å sikre at de møter forventningene til kundene og leverer en sømløs opplevelse.

Det vil si at de må omfavne verktøy og teknologier som drar nytte av trendene rundt kontantløs betaling og forbinder det digitale og fysiske, slik at kunder kan bestille og betale i forveien, få bonuspoeng uansett hvilken kanal de handler gjennom, og dessuten dra fordel av nye «kjøp nå, betal senere»-alternativer som Klarna og Laybuy.

Det å være i stand til å tilby et bredt spekter av betalingsalternativer vil være helt nødvendig for detaljhandlere som ønsker å utvide sin tilstedeværelse på den digitale markedsplassen, som jo kjennetegnes av lav terskel og fart.

Utforsk tilbydere av digitale wallets.

Selv om selskaper som Starbucks har bestemt seg for å lage sin egen mobilapp, er det ikke nødvendig for de fleste detaljhandlere å gå i den retningen. Det er fordi digitale betalingsløsninger som Apple Pay og Google Pay allerede er laget for å gjøre det enkelt og billig å begynne med mobilbetalinger.

I dag er det massevis av digitale mobilbetalingsløsninger som butikker – og kunder – kan velge blant. Det kan være lurt å snakke med din eksisterende betalingsleverandør for å få en forståelse for hvilke alternativer de kan tilby når du utvikler din egen strategi for mobilbetaling og digitale wallets.

Vær åpen for betalingsinnovasjon

Nå som betalingsløsninger forandrer seg fra å være en rene transaksjoner, hen mot å bli mer kundeorienterte, vil det bli stadig enklere å betale etter hvert som det kommer nye innovasjoner på markedet.

Usynlige betalinger gir f.eks. er det ultimate lavterskeltilbudet for kunder, med helautomatiske betalingsalternativer. Selv om dette fortsatt er i sin spede begynnelse innen detaljhandelen, drives det fremover av selskaper som kjøretjenestene Uber, som automatisk henter inn betaling så snart kunden er fremme på destinasjonen. Innovative detaljhandlere som Amazon og det nederlandske supermarkedet Albert Heijn har allerede nå vellykkede eksperimenter med usynlig betaling i supermarkedene sine.

Disse handlekonseptene lar kunder helt enkelt hente eller skanne produktene de ønsker, uten å måtte «sjekke ut». I stedet trekkes betalingen automatisk fra kontoen deres.

«Sammenkoblede biler, automatisk påfylling via Internet-of-Things-enheter, og stadig mer friksjonsløse betalingsopplevelser ved fysiske utsalgssteder er bare noen av de praktiske anvendelsene til usynlige betalinger», stod det i Wordplays Global Payment Trends-rapport.

Nå som detaljhandlere planlegger for fremtiden, er det altså i deres interesse å være klar over de nyeste betalingsinnovasjonene og tenke gjennom hvilke konsekvenser det vil ha for bransjen deres.

Last ned whitepaper: Fremtidens detailhandel: De mest innovative trends for de kommende år

Les mer: Slik blir fremtidens detaljhandel 

Si din mening

*