Drikkeprodusent oppnår store fordeler gjennom sitt strategiske samarbeid med ERP-ekspert

Den vellykkede gjennomføringen av to komplekse og strategisk viktige ERP-prosjekter hos den ledende australasiatiske drikkeprodusenten Frucor, er en leksjon i hvor nyttig det er at kunde og systemimplementør danner et fruktbart, strategisk partnerskap.

Frucor har siden starten tidlig på sekstitallet utviklet seg fra å være en liten juicebrygger i New Zealand til å bli en ledende drikkevareprodusent i Australasia-regionen, og markedsleder innen energidrikker i Australia og New Zealand.

De siste årene har IT blitt et stadig viktigere verktøy for at Frucor skal kunne utvide virksomheten sin, strømlinjeforme prosessene og forenkle produksjon og logistikk – noe som gjør at produktene raskere kan forlate fabrikken.

IT har gjort det ledende drikkevareselskapet til en av de smarteste aktørene i bransjen takket være et konteinerprosjekt i verdensklasse og en ambisiøs omlegging av varehusene for å erstatte manuelle prosesser med ERP-teknologi. Dette er to av selskapets største IT-prosjekter som er gjennomført til nå.

Produsert på bestilling, og så ut

Da Frucors prosjekt for konteinerisering startet i 2014, var det en vellykket kombinasjon av et IT-prosjekt, fysisk tilpassing av lokalene og et program for endringsledelse.

Den gamle filosofien om «produsert for lager» ble snudd på hodet – Frucor jobbet for å øke lønnsomheten ved å skifte til «produsert på bestilling».

Prosjektet forenklet det som er en kjerneprosess for virksomheten: transportering av produkter fra New Zealand til Australia. Dette gjorde de ved å eliminere manuell stabling og ompakking i konteinerne. Endringen virket enkel nok, men krevde store forandringer i ERP-systemet og en kjempeinnsats fra teamene i begge land.

Som om ikke det var nok, skulle en annen stor produksjonsendring, Project Fusion, rulles ut til samme tid.

«Det var veldig komplisert», sier Richard Raj, ansvarlig for IT-løsninger hos Frucor.

«I tillegg til å lage en ny produksjonslinje måtte vi fortsette med «produsert for lager»-prosessen for det newzealandske markedet. Vi måtte omforme måten vi oppfyller bestillinger på, og samtidig sørge for at vi hadde logistikken til å produsere, pakke og transportere varene i konteinere, alt i én sømløs operasjon.»

Direkte konteinerlagring har eliminert åtte steg fra det gamle «produsert for lager»-prosessen, og gevinsten har vært umiddelbar, ifølge Raj.

«Det som tidligere var en operasjon på to uker, gjøres nå på noen timer. Nå får vi brakt produktene til markedet mye raskere. Tidligere måtte medarbeiderne ta produktene fra varelagrene og deretter stable dem manuelt på australske paller og så i australske konteinere. Nå legges australske produkter på paller i produksjonslinjen og pakkes rett i konteinerne.»

Raj forteller at mange av forbedringene som ble gjort for å få til automatisk pallestabling, også har minimert helse- og sikkerhetsrisikoer. Dette har også gitt innsparinger takket være en betydelig reduksjon i skadde produkter.

Frucor har nå fullstendig oversikt over alle eksportvarer, og varebeholdningen er alltid oppdatert. På den australske siden er det blitt mye lettere å laste og losse varene.

«Alt som må gjøres er å losse, skanne og sette på lager – det er ikke nødvendig å montere noe.»

Bedre oversikt over interne materialer

Project Fusion ble opprettet fordi Frucor ønsket en bedre måte å drive virksomheten sin på. Navnet symboliserer sammensmeltningen av ERP og fabrikkautomatisering. Frucor erstattet gamle applikasjoner med ERP for å gi nøyaktig informasjon, nesten i sanntid, om aktiviteter i fabrikken.

En viktig del var å introdusere ny håndtering av råmaterialer, som sporer mottak og forbruk av råmaterialer opp mot fabrikkordre. Dette inkluderte også PIKI-applikasjonen.

«Folk måtte ofte sjekke hvor varebeholdningen var manuelt, og på et stort lager kan det være svært vanskelig og tidkrevende. Med PIKI bruker lagerpersonalet trådløse nettbrett med Windows 8 på gaffeltruckene for å notere hvor materialene befinner seg i fabrikken», sier Raj.

«Nå er alt lagret i systemet, og vi kan spore hvor det ligger. Det gjorde det lettere å holde oversikt over varene slik at de kunne identifiseres i ERP-systemet både i New Zealand og Australia.»

En annen forbedring var i produksjonskontrollsystemet (PCS), forteller Raj.

Det nye PCS-et samler data fra produksjonen mens den skjer, slik at produksjonsledelsen kan følge resultatene og sammenligne dem med målene.

«Med det nye systemet kan ledere få feedback i sanntid og innsikt i hva som forårsaker nedetid», forteller Raj.

Et fruktbart strategisk partnerskap

Raj forteller at resultatet av de to prosjektene har gjort at de ikke kun ser på DXC som en IT-leverandør, men som en strategisk partner.

«DXC har god kjennskap til virksomheten vår og måten vi jobber på, noe som betyr at jeg ikke må sette for mange spørsmålstegn. Jeg vet at de gir oss de beste løsningene, og jeg vet at de backer oss 100 prosent.»

Ikke alle IT-prosjektene Frucor setter i gang, passer til ERP-systemet, og Raj sier at han stoler på at DXC gir ham en ærlig vurdering av hva som er best for Frucor.

«Jeg setter pris på DXC som en sparringspartner. De gir meg alltid et ERP-perspektiv på ulike saker, og de holder meg oppdatert på kommende nyheter innen ERP-funksjonalitet. Det gjør meg i stand til å treffe informerte beslutninger om hvilke applikasjoner som er best for Frucor og for fremtidssikringen av virksomheten vår.»

Last ned veiledning: Er Dynamics 365 Business Central riktig for deres behov?

Les mer: ERP for produsenter: Dynamics 365 Business Central vs. Dynamics 365 Finance

Si din mening

*