3 gode råd til Black Friday 2020

Årets store dag med tilbud kommer til å skille seg ut sammenlignet med tidligere år. Hvordan ruster du nettbutikken din for Black Friday på best mulig måte i et år som dette?

Trenden med at kundene velger å shoppe online i større grad, på bekostning av fysiske butikker, har pågått i flere år. En utvikling som vil akselerere ytterligere under Black Friday 27. november. Dette skyldes «den nye normalen» med sosiale restriksjoner og oppfordringer om å vise forsiktighet. Det betyr at veksten for netthandelen på årets heteste salgsdag trolig blir den største noensinne.

Her får du 3 gode råd til Black Friday 2020:

1. Forbered nettbutikken

Det er selvfølgelig alltid en god idé at nettbutikken som kundene dine besøker, er brukervennlig og teknisk funksjonell. Men på årets Black Friday blir den tekniske delen spesielt viktig, siden nettstedet ditt sannsynligvis kommer til å oppleve økt trafikk. Det kan dessverre føre til dårligere ytelse. Ofte skyldes dette bl.a.: tredjepartsapplikasjoner, for mange grafiske elementer, overbelastet API og ikke-skalerbare servere som ikke er tilpasset mye trafikk.

Dersom en melding om overbelastning møter kundene, vil de elektroniske pengene deres i stedet havne i kassen til konkurrentene dine. Ta derfor høyde for den potensielle trafikkøkningen så fort som mulig. Og husk at trafikken og omsetningen innen netthandel sannsynligvis ikke kommer til å falle etter Black Friday. Sørg også for at kundene får god funksjonalitet på mobil og problemfrie transaksjoner med flere betalingsmetoder. Regn med at antall kundeservice-forespørsler også kommer til å øke.

2. Prioriter med ABC-analyse

Kanskje du ikke er oppmerksom på at noen varer bør prioriteres høyere enn andre. Det fører til at du bruker like mye tid og ressurser på to produkter – selv om det ene gir betydelig større inntekter enn det andre og utvilsomt burde få mye mer fokus i virksomheten. I en såkalt ABC-analyse (eller artikkelklassifisering) tar man en ordentlig gjennomgang av tilbudet og starter prioriteringen av de produktene som skal få mer oppmerksomhet.

I tillegg til å være et bra verktøy for lagerhåndtering generelt, kan du ved hjelp av ABC-analysen få mer ut av din satsing på Black Friday spesielt. Ikke alle produkter bør markedsføres i forkant av Black Friday, og ved å segmentere varene (og kundene) i tre kategorier som er lette å skille mellom, får du bedre oversikt over hvilke varer som skal prioriteres. La oss si at klasse A-produktene står for så mye som 75 % av inntektene dine, klasse B for 20 % og klasse C for bare 5 %. Black Friday er en perfekt anledning til å tilby A-klasseprodukter med rabatter, men også å selge ut hyllevarmerne i klasse C. Usolgte varer er et gissel som mange forhandlere sliter med, og når kunden ser seg omkring i nettbutikken din, er mulighetene for mersalg gode.

3. Bruk søkemotorer og rabatter på riktig måte

Mange konsumenter ser utålmodig frem til Black Friday, til tross for at en majoritet er usikre på hva de skal kjøpe når kalenderen viser 27. november. Optimer derfor de produktene du vil selge under Black Friday 2020 for søkemotorer. Påminn samtidig kundene dine om at tilbudet er tidsbegrenset. Presenter også rabattene ordentlig på hjemmesiden. Kundene vil vite hvor mye de sparer og at det dreier seg om spesialtilbud.

Hver seksjon av nettstedet ditt bør ha rabatterte varer som eksponeres på en tydelig måte. Stryk over ordinær pris og vis prosentsatsen man sparer. De fleste kundene leter etter minst 20 prosent rabatt i forbindelse med Black Friday, men vil ikke aktivt måtte lete etter gullkornene. Gjør det enklere for dem med filtre som kun viser de aktuelle tilbudene. Det gir dessuten inntrykk av at det er rabatt på hele tilbudet.

Den nye normalen

I år har konsumentene allerede endret seg tydelig når det gjelder hvordan de interagerer med detaljhandlere – fra hvem de kjøper av, til måten de gjør det på – samtidig som verden fortsetter å venne seg til «den nye normalen». Det er på høy tid å utforske alle mulige strategier som tiltrekker seg kunder, spesielt for forhandlere på nett. Black Friday er en utmerket anledning til å få mer trafikk og økt salg.

Hent gratis guide: Slik optimerer du din lagerhåndtering

Les mer: Slik lykkes du med Black Friday

Si din mening

*