3 grunner til å overveie Dynamics 365 Commerce

Fra innkjøp og lager til kundeopplevelse og salg. Som varehandler har du mye å tenke på. Les hvordan Dynamics 365 Commerce kan gjøre livet enklere.

Et av de nyeste tilskuddene til Microsofts skybaserte Dynamics 365-familie er Dynamics 365 Commerce. Frem til slutten av 2019 ble løsningen kalt Dynamics 365 Retail. I tillegg til navneendringen, vil den komme med skalerbarhet, fleksibilitet, muligheter for sammenkobling og en rekke andre nye funksjoner som ikke krever særlig store utviklingskostnader.

Dynamics 365 Commerce er en komplett ende-til-ende omnichannelløsning som knytter sammen back office, butikker og digitale opplevelser. Løsningen lar deg bygge et nettsted, knytte til både fysiske og digitale butikker og holde oversikt over kundenes atferd og ønsker. Samtidig kan du samhandle sømløst med kundene i alle kanaler, levere personlige opplevelser, optimalisere prosessene og ressurshåndteringen din og få et helhetsbilde av virksomheten din. Her går vi gjennom tre grunner til å vurdere potensialet for Dynamics 365 Commerce.

1. Skreddersydd e-handel

På grunn av manglende integrering og høye utviklingskostnader, har det tidligere vært komplisert og kostbart å bygge og drive en digital butikk. Slik er det ikke med Dynamics 365 Commerce og det tilhørende Store Starter Kit (SSK) som er fullt integrert i Dynamics 365. Med de innebygde verktøyene for webredigering og utvikling som er inkludert i SSK, kan du skape en engasjerende og smart nettbutikk. Nettstedets omfang og kapasitet kan skreddersys og skaleres opp etter behov. Enten du driver mellomstort eller stort innen netthandel, lar Dynamics 365 Commerce deg også videreutvikle virksomheten både gjennom tradisjonelle fysiske og nye digitale salgskanaler.

2. Fokus på kunden med data

Det er lettere sagt enn gjort å overgå kundens forventninger og vinne deres lojalitet. Likevel er det helt nødvendig i dagens tøffe konkurranse innenfor detaljhandelen. Derfor er det gull verdt å forstå hva kundene vil ha og når de vil ha det. For å lykkes med denne oppgaven, trenger dine ansatte verktøy som gjør dem i stand til å komme kundene i møte med samme høye engasjement i alle kanaler. Som et tilvalg til Dynamics 365 Commerce finnes det AI-drevne verktøyet Customer Insights, som gir dere et fullstendig bilde av kundene og reagerer på behovene deres. Gjennom innsamlede data får dere kunnskap om kundens profil, historikk og preferanser. Med Dynamics 365 Commerce blir det mulig å bygge varige kunderelasjoner gjennom AI-drevet kundeinnsikt, anbefalinger og lojalitetsprogrammer.

3. Hold styr på lageret med AI og maskinlæring

En stor utfordring i detaljhandelen er å oppnå effektiv og kostnadsbesparende lagerstyring. Med mange salgskanaler og sykluser, kan det være en utfordring å få et riktig bilde av lageret. Dynamics 365 Commerce lar deg samle inn data om hvert produkt gjennom salgshistorikk fra alle kanaler, steder og kilder. Gjennom maskinlæring og bruk av tilpassede regler og parametere, kan løsningen analysere dataene og salgsmønstrene deres. De AI-drevne anbefalingene om hvilke produkter som er riktig til forskjellige tider og til hvilken pris, gjør det mulig å lage prognoser for kundenes innkjøpsbehov. Når du kan gjøre sentral sporing av produktinformasjon, innkjøpspris, sortiment, etterspørsel og prissetting, får du et korrekt bilde av lageret. Dermed kan du ta bedre og mer kostnadseffektive forretningsbeslutninger.

Den digitale transformasjonen endrer detaljhandelen fundamentalt. For å møte denne endringen, er det helt nødvendig å kunne maksimere lønnsomheten i alle deler av virksomheten. Med hjelp av Dynamics 365 Commerce kan du strømlinjeforme virksomheten din, kjenne kundene dine, optimalisere salget og slippe å bekymre deg for tomme lagerhyller. Fordeler som når alt kommer til alt bør bety større kundetilfredshet, høyere kundelojalitet og større gevinst.

Les mer: Dynamics 365 skal spre dypfrossen fransk mat i Norden

Les mer: Slik kommer du i gang med Dynamics 365 Commerce

Si din mening

*