AUTOPSTENHOJs augmented reality-app kan øke salg og produktivitet

Med en Augmented Reality-app har AUTOPSTENHOJ økt konkurranseevnen og økt produktiviteten. Les hvordan bilheisprodusenten satte fart på sin digitalisering.

Er det plass til en eller to bilheiser? Det spørsmålet har AUTOPSTENHOJs kunder stadig vekk stilt. Kundene er bilverksteder som vil modernisere eller sine lokaler med nye bilheiser, eller utvide kapasiteten.

Nå er det imidlertid slutt på spørsmålet. Det skyldes AR (Augmented Reality, ofte kalt utvidet virkelighet på norsk). Bilheisprodusenten har laget en AR-app som lar kundene se hvor stor plass bilheisene vil ta i sitt eget verksted.

– Våre kunder var ofte usikre på om de fikk plass til en eller to bilheiser i verkstedet. Med vår AR-app kan de plassere våre heiser i en én til én-skala, så kundene kan se om heisene passer inn på plassen de har til rådighet i sitt eget verksted, forteller Henrik Berg Jepsen. Han er Business Process Consultant og ansvarlig for digitalisering i AUTOPSTENHOJ.

Effektivt salg og produktive teknikere

Dermed øker AR-appen salget av bilheiser og sparer bilverkstedet for tid, siden de ikke trenger å reise til AUTOPSTENHOJs showroom. De bruker bare sin smarttelefon, nettbrett eller en AR-brille, for eksempel HoloLens for å se hvordan heisene vil ta seg ut.

Samtidig er AUTOPSTENHOJs teknikere blitt mer produktive, fordi de kan AR gjør service på heisene raskere.

Gir kundene det lille ekstra

Ideen om å lage en AR-app kom som er resultat av at AUTOPSTENHOJ ønsket å tilby sine kunder noe ekstra. Samtidig ville bilheisprodusenten løse de daglige utfordringene hos både medarbeidere og kunder. Den danske industribedriften så store muligheter for at AR kunne hjelpe.

– Vi undersøkte hvordan ny teknologi kunne løse våre konkrete problemer. For eksempel er vi ofte ute og reparerer heisene ute hos kundene. Da er det viktig å få heisene i gang så raskt som mulig. Ved hjelp av AR kan vi gi teknikerne akkurat den informasjonen de trenger for å løse det problemet de faktisk ser på, og samtidig fjerne de store og omfattende papirmanualene, forklarer Jepsen.

Digitaliseringskonsulenten forteller at AR også gir mulighet for å gi fjernsupport. Samtidig får selgerne mulighet til presentere produktene på en ny og spennende måte.

AR-appen vekker begeistring

– Tilbakemeldingen fra medarbeiderne har vært svært positiv. De ansatte var litt tilbakeholdne til å begynne med, men så raskt potensialet i løsningen. Selv om AR-løsningen fortsatt er på prøvestadiet, har den vært til stor hjelp for selgerne. Også teknikerne gjør service på bilheisene mye raskere enn tidligere, noe som senker kostnadene og gjør kundene mer fornøyde, sier Jepsen.

Han forteller at da AR-appen ble vist på verdens største messe for bilservice og -tjenester, Automechanika i Frankfurt, var interessen overveldende.

– Vi fikk enorm positiv tilbakemelding. Vi var den eneste produsenten i vår bransje med en AR-løsning. Det ga oss nyhetsverdi og mange artikler i mediene, særlig fordi vi hadde tatt et av buzzordene knyttet til “Industri 4.0” og gjort det levende, sier digitaliseringssjefen og fortsetter:

– Vi ser på oss som “early adopters”. Vi er ikke med helt i begynnelsen av hypekurven, men vi følger med på hva som skjer, slik at vi er klar til å ta i bruk de riktige teknologiene og løsningene som styrker vår forretning.

Les mer: Teknologiløsninger for industrien

3 råd om å utvikle egen app

AUTOPSTENHOJs digitaliseringskonsulent har 3 gode råd til andre selskaper som vurdere å lage sin egen app:

  1. Se ikke bare på hva konkurrentene gjør, men se noen skritt videre. Se også på hvordan andre bransjer bruker ny teknologi. Kanskje det er verdifulle løsninger å lære av.
  2. Lytt til hvilke problemer medarbeiderne og kundene opplever. Bruk så denne kunnskapen til å velge riktige løsninger.
  3. Vær pragmatisk. Vurder de teknologiene som finnes. Man må ikke utvikle noe selv, og man trenger heller ikke velge den siste teknologien. Det viktigste er å forstå problemstillingene før man velger løsning.

Les mer: Optimaliser kundeopplevelsen

Si din mening

*