Få kontroll på salgsprosessen med Microsoft Dynamics 365 Sales

Microsoft Dynamics 365 Sales frigjør potensialet i salgsorganisasjonen din.

Har salgsavdelingen vokst til mer enn et par håndfuller selgere? I så fall vil du sannsynligvis kunne kjenne igjen at manglende oversikt og/eller ineffektiv koordinering begynner å komme i veien for gode salgstall.

Michael Weis er Vice President for Digital Solutions i DXC Danmark. Han forklarer at Dynamics 365 Sales kan være verktøyet som gjør at du får grunnleggende kontroll på salgsprosessen. Strukturen i systemet sørger for å utfordre deg og prosessene dine slik at du kan få kontroll på flyten fra potensielle kunder i den ene enden til underskrevne kontrakter i den andre.

Ingen kjappe og lettvinte løsninger

Han advarer imidlertid mot å tro at systemer som Dynamics 365 Sales kan gi kjappe og lettvinte løsninger:

«Det er ingen bedrifter som blir bedre til å selge utelukkende ved å kjøpe et nytt salgssystem. Det handler om hvordan man bruker systemene til å utfordre egne prosesser og finne nye inspirerende måter å arbeide på», sier Michael Weis.

Han fremhever hvordan Dynamics 365 Sales kan hjelpe deg og selgerne dine ved å foreslå proaktive henvendelser til potensielle kunder før de blir kalde, men han understreker også:

«Det er fortsatt den enkelte selger som skal ringe til kunden, opprette og fastholde relasjonen, og til syvende og sist stå for salget. Salget øker ikke med mindre du endrer måten du arbeider på. Det krever modenhet og engasjement fra salgsledelsen», sier Michael Weis.

Tydelige gevinster

Hvis dere har Dynamics 365 Sales riktig implementert, får salgsledelsen bedre oversikt over hva som er på vei inn, og hvordan prosessen ser ut. Det gir ifølge Michael Weis langt bedre muligheter for forretningen:

«Dynamics 365 Sales bidrar til å gi salgsledelsen oversikt og til å se fremover. Et salgssystem skal kunne bidra til å vise hvilken fremtid bedriften ser frem mot. Dynamics 365 Sales hjelper deg med å svare på om du for eksempel er nødt til å ansette flere selgere, eller om produksjonsaktiviteten er for stor i forhold til salget.»

Men Dynamics 365 Sales er ikke bare et godt verktøy for ledelsen. Også de enkelte selgerne står bedre rustet. Michael Weis forteller at de enkelte selgerne får bedre oversikt over hvor de står med kundene, slik at de bedre kan planlegge hvilke kunderettede aktiviteter de skal gjennomføre, og når det er på tide å følge opp.

«Med funksjoner som Sales Insights og Sales Navigator gir Microsoft den enkelte selger langt bedre mulighet til å utvikle seg selv og sine salgskompetanser», forteller Michael Weis.

I store salgsorganisasjoner eller bedrifter hvor selgerne ikke sitter samlet på ett kontor, kan Dynamics 365 Sales også være et verktøy som skaper bedre oversikt på tvers og gjør det enklere å dele kunnskaper. Når man ikke bare kan prikke sidemannen på skulderen, gir Dynamics 365 Sales et raskt og greit svar på hvem som har vært i kontakt med en potensiell kunde tidligere, og hva det ble snakket om.

Styrken fra Microsoft-økosystemet

For Michael Weis er en utvilsom styrke ved Dynamics 365 Sales at det ikke bare er et enkeltstående salgssystem, men at man samtidig får tilgang til alle mulighetene som finnes i resten av Dynamics 365 og Microsoft-økosystemene.

«Med blant annet Customer Service til kundeservice, Field Service til ambulerende teknikere og Finance til økonomistyring har du en samlet plattform, hvor enkeltapplikasjonene kommuniserer effektivt med hverandre og kjører i en flyt. Data kjører på kryss og tvers og sørger for én virkelighet», forklarer Michael Weis og utdyper:

«Det starter allerede i Microsoft 365 (tidligere Office 365, red.), hvor du får en e-post i Outlook som uttrykker kjøpsinteresse, og med få klikk kan du opprette den mulige kunden i systemet, takket være integrasjonen mellom Outlook og Dynamics 365 Sales.»

Hva ønsker du å oppnå?

Før du implementerer Dynamics 365 Sales i salgsorganisasjonen, oppfordrer Michael Weis deg til å tenke gjennom hvor dere skal som (salgs)-organisasjon, og hva dere gjerne vil oppnå, før du fokuserer på de tekniske egenskapene.

«En god implementering vil for mange være kjennetegnet ved å starte smått og tenke stort. Hvis du samtidig har en åpen innstilling til å ta i bruk standardiserte elementer, og er innstilt på å tilpasse dine egne arbeidsprosedyrer fremfor systemene, kan du for alvor dra fordel av den kunnskapen om beste praksiser som ligger til grunn for Dynamics 365 Sales», avslutter Michael Weis.

Les mer: Selg mer og styrk kunderelasjonene

Les mer: Dynamics 365-apps til Sales & Marketing styrker produsents salgsafdeling

Si din mening

*