Alle kan utvikle applikasjoner med Power Platform

I 2021 vil flere og flere virksomheter oppleve den verdien som hurtig utvikling og implementering av løsninger utviklet i Microsoft Power Platform kan skape.

«Det som er grunnleggende interessant og verdifullt med Microsoft Power Platform, er at det ikke lenger er din forståelse for og evne til å kode som lar deg utvikle automatiseringer og applikasjoner, men i stedet din forståelse av logikk, sammenhenger og prosessflyt. Det gir personer med begrenset eller ingen IT-erfaring tilgang til å utvikle digitale løsninger for store og små utfordringer i forretningsdriften.»

Slik forklarer Mads Raaskov, som er Principal Solution Architect hos DXC Technology, hvorfor mange selskaper har vist interesse for Power Platform i 2020.

I følge Mads Raaskov vil utviklingshastigheten øke i 2021, og de selskapene som er med på ferden vil oppleve hvor mye verdi hurtig utvikling og implementering kan tilføre til deres forretningsvirksomhet.

«Vi kommer ikke og forteller dem hvordan de skal bli en god forretning, men vi kan presentere en rekke muligheter, deriblant hvor godt Power Platform er som et verktøy for å ta deres ønsker og digitalisere dem. I 2021 vil flere virksomheter komme til å se hvor enkelt man kan digitalisere og automatisere e-postkorrespondanse, Excel-ark og manuelle prosesser», sier Mads Raaskov.

I dybden med Power Platform

Ifølge Mads Raaskov vil 2021 være året da flere selskaper spør seg selv: «Hvis vi kan automatisere de prosessene som vi vanligvis gjør manuelt i Excel-ark, hvor mye tid kan vi spare, og hva kan vi bruke den sparte tiden til?»

Konsepter som «App in a Day», der virksomheter og medarbeidere får en kvikk introduksjon til noen av mulighetene i Power Platform, har kjørt i et par år nå. I år forutser Mads Raaskov at mange flere selskaper vil være interessert i å grave enda dypere for å komme vekk fra Excel-arkene sine og komme i gang med prosjekter der de kan se utbyttet av automatiseringen i løpet av dager i stedet for måneder.

Opplagte muligheter

Blant de lavthengende fruktene som Power Platform kan hjelpe virksomheter med å plukke, nevner Mads Raaskov først og fremst godkjenninger.

«Det kan for eksempel være godkjenning for å besøke kunder eller få tilgang til arbeidsplassen, men også godkjenning av utgifter eller reiser. Her kan vi raskt hjelpe en kunde med å implementere en funksjon kalt ‘Godkjenninger’ i Power Automate-delen av Power Platform, som får godkjenningsflyten til å gå mye hurtigere.»

I stedet for at den enkelte ansatte må vite hvem de skal kontakte for å få en gitt godkjenning, kan de få et dedikert system som ber om relevant informasjon og sender forespørselen til den ansvarlige personen som med noen få klikk kan godkjenne, avvise eller be om ytterligere informasjon.

Power Platform og Teams styrker virtuelle arbeidsplasser

I 2020 ble de fleste kjent med Teams, primært for videomøter og chat. I 2021 vil flere virksomheter få øynene opp for verdien av at Teams blir møteplassen for produktivitet og samarbeid.

«Teams blir det stedet man starter arbeidet sitt, og Power Platform kan støtte den funksjonen. Man har oppgavene sine definert under Planner-fanen i Teams, og med Power Automate legges prosesser som er initiert andre steder automatisk til oppgavelisten til de aktuelle personene i Planner.»

I følge Mads Raaskov vil de virksomhetene som velger å gjøre arbeidsplassene helt eller delvis virtuelle basert på erfaringene fra 2020, oppleve en spesiell fordel ved å utnytte styrken i kombinasjonen av Power Platform og Teams:

«Hvis man ikke lenger har alle kolleger inne på det samme store kontoret, må det være enkelt og oversiktlig å komme i kontakt med hverandre og få innsikt i hva hver enkelt gjør. Samtidig kan Power Apps bygges inn i Teams, for eksempel for godkjenning av reiser eller bestilling av utstyr, slik at det blir enkelt og oversiktlig å søke og få svar», avslutter han.

Online workshop: La oss introdusere deg til Microsoft Power Platform

Les mer: Forstå verdien av Power Platform på 3 minutter

Si din mening

*