3 teknologier som kan forbedre jobben i detaljhandelen

Sammenhengen mellom ansattes arbeidsglede og kunders tilfredshet er åpenbar. Likevel er det mange innenfor detaljhandelen som unnlater å investere i personalet.

Gang på gang blir det bevist at tilfredse medarbeidere er mindre tilbøyelige til å bytte jobb, og at det er en klar sammenheng mellom deres arbeidsglede og kundenes tilfredshet. Likevel unnlater mange bedrifter i detaljhandelen å investere i personalet.

I stedet for å utvikle både personalet og virksomheten, er butikksjefer altfor ofte opptatt med å slukke branner. Ikke overraskende oppstår da problemer med driften i butikkene, noe som fører til dårlige kundeopplevelser. Som detaljhandler bør du fokusere på å gjøre butikkpersonalets jobb mer inspirerende og tilfredsstillende. På den måten kan du både beholde dine mest verdifulle medarbeidere og skape bedre opplevelser for kundene.

Her er tre typer teknologi som i fremtiden har potensial til å forbedre jobben i detaljhandelen, og som du kan implementere allerede i dag for å øke personalets kompetanse, engasjement og arbeidsglede.

1. Øk fleksibiliteten med nettskyen

Mye var uforutsigbart i det krevende året 2020, men for skyen var det et godt år. Den digitale transformasjonen akselererte, og migrering fra lokale servere har i dag nærmest blitt et must. Det kan gi mange fordeler å plassere IT-en i skyen, blant annet støtte for arbeidsfleksibilitet og at man ikke alltid trenger å jobbe fra kontoret.

Trenden med hjemmekontor kan bli den nye normalen i fremtiden. Stadig flere bedrifter planlegger for å gjøre det mulig å jobbe hjemme minst et par dager i uken. For at de satsingene skal lykkes, må implementeringen av teknologi som forenkler samarbeidet, og rask og sikker deling av data være gjennomført. Det best egnede stedet for å kjøre disse systemene og digitale verktøyene er skyen.

2. Få transparens med Unified Commerce

 Med Unified Commerce får bedrifter innen detaljhandelen full kontroll over forretningsprosessene i sanntid. Når kritiske forretningsdata er sentralisert i én enkelt løsning, har alle aktører, på tvers av hele bedriften, alltid pålitelig og oppdatert informasjon. Det gjelder alt fra markedsføring, e-handel, POS og CRM til ordrebehandling, lagerstyring, bokføring og rapportering.

Å arbeide med en eneste programvareløsning i stedet for mange som ikke er koblet sammen, er gode nyheter for de ansatte. Det innebærer færre manuelle og repetitive arbeidsoppgaver, noe som i sin tur medfører redusert risiko for feil, mindre bortkastet tid og økt effektivitet. Helheten og transparensen i Unified Commerce gjør det mulig for personalet å kunne besvare alle kundespørsmål på en velinformert måte og levere gode kundeopplevelser.

3. Forenkle arbeidsdagen med AI

Det er gull verdt å vite hva kundene vil ha og når de vil ha det. Takket være AI-drevet analyseverktøy kan forhandlere konvertere data som samles inn fra flere kanaler, til nyttig kunnskap om kundenes nåværende og fremtidige behov. Verktøyet gjør at ansatte som jobber med markedsføring, kan forstå når og hvordan kundene handler i de forskjellige kanalene, og hvilke produkter som fanger deres oppmerksomhet.

Ved hjelp av AI-drevet programvare kan detaljhandlere dessuten gjøre arbeidsoppgavene til innkjøps- og lageransvarlige medarbeidere atskillig lettere. Det reduserer usikkerheten og risikoene ved beregninger som påvirkes av ulike salgssykluser. Ved å samle inn data om salgshistorikk fra alle kanaler, steder og kilder, får bedriftene ikke bare et korrekt og kostnadseffektivt bilde av lageret, men også mulighet til å lage prognoser for kundenes innkjøpsbehov.

Fornøyde ansatte betyr gode kundeopplevelser

Ansattes kompetanse, engasjement og arbeidsglede henger mer sammen med den gjeldende bedriftskulturen enn med hvilken teknologi som brukes (det første er dessuten vanskeligere å forandre på enn det siste). Men smart teknologi som innebærer transparent kommunikasjon i alle ledd, pluss en sunn balanse mellom arbeid og privatliv, kommer i kombinasjon med en god kultur til å øke både de ansattes arbeidsglede og kundenes tilfredshet.

Denne artikkelen er basert på en tekst fra vår samarbeidspartner LS Retail.

Les mer: 8 fordeler med Unified Commerce

Les mer: 3 grunner til å vurdere LS Central for Retail

Si din mening

*