Derfor bør du bruke Microsoft HoloLens

En av de mest modne Industri 4.0-teknologiene er HoloLens. Blandet virkelighet-briller reduserer nedetid og øker medarbeidernes produktivitet og arbeidsstyrkens kompetanse. Se brillene i aksjon her.

Industri 4.0 har vært på alles lepper i adskillige år nå, men mange produksjonsbedrifter er stadig usikre på hvor og hvordan de kan implementere denne teknologien i det daglige arbeidet. Det er synd, fordi flere av teknologiene er modne og klare til å bli tatt i bruk.

En moden Industri 4.0-teknologi er Microsoft HoloLens, som gjør bedriften din i stand til å arbeide smartere, sikrere og mer skalerbart. Her kan du lese mye mer om hva HoloLens er, hvordan du kan bruke teknologien, og hvem som bruker den akkurat nå.

Hva er HoloLens?

HoloLens er briller for såkalt blandet virkelighet, med en datamaskin integrert i rammen og et halvveis gjennomsiktig brilleglass. Blandet virkelighet vil si at objekter i den fysiske verden blandes med objekter fra den digitale verden i en miks av utvidet virkelighet og virtuell virkelighet. Dermed kan brukeren berøre, gripe og flytte hologrammer som om de var ekte gjenstander. Det skyldes brillenes fire innebygde kameraer, som bruker bilder av omgivelsene rundt deg til å definere objekter og tjenester. Derfor kan HoloLens:

  • forstå bevegelsene dine ved å analysere data fra kameraene
  • finne ut hvor rom og overflater i den virkelige verden er, slik at alt passer sammen
  • se brukerens hender gjennom kameraer for å prosessere bevegelser og interaksjoner
  • gjenkjenne stemmekommandoer med innebygde mikrofoner og stemmegjenkjennelse.

Du vil f.eks. kunne stå ved en maskin og se instruksjonsvideoer i brillene, samtidig som du utfører instruksjonene på maskinen. Det gir en helt annen grad av fordypning enn det vi er vant med fra utvidet virkelighet.

Hvordan kan du bruke HoloLens?

Produksjonsbedrifter får mange spennende muligheter med HoloLens. Bare det faktum at den er håndfri, gir medarbeiderne mye frihet og fleksibilitet til å utføre oppgaver rundt på fabrikken.

Hvis produksjonslinjen er nede eller produktet ikke fungerer som planlagt, kan du utstyre ditt Field Service-team med HoloLens for å redusere nedetid og sikre at problemet blir løst med en gang. Du kan også gi teamet viktig dokumentasjon og vedlikeholdsdata direkte i HoloLens-ene til hver enkelt. Skulle uhellet være ute og teamet ikke klarer å løse problemet, kan du sette førstelinjearbeiderne i kontakt med eksperter overalt i hele verden for fjernhjelp i sanntid.

HoloLens øker også medarbeidernes produktivitet. For selv om automatisering har økt effektiviteten til maskinene, er nåtidens produksjonsprosesser stadig mer avhengig av menneskelige medarbeidere. Du kan øke medarbeidernes produktivitet med visuell veiledning i form av blandet virkelighet. Det kan for eksempel være sjekklister og trinnvise instruksjoner. Du reduserer også risikoen for feil samtidig som du forbedrer produktkvaliteten med HoloLens, når du i sanntid kan gi medarbeiderne dine et fullstendig bilde av den aktuelle oppgaven. Det sikrer at alle medarbeidere presterer på samme høye nivå.

Det blir også lettere å drive opplæring av nye medarbeidere med HoloLens. Det er nemlig mulig å sette dem raskere inn i oppgavene ved hjelp av simulert trening. Du kan dessuten sørge for at verdifull kunnskap ikke forsvinner når erfarne medarbeidere slutter i jobben. Bruk kunnskapen deres i simulerte treningsprogrammer som øker kompetansen til hele arbeidsstyrken.

HoloLens lar deg også snakke interaktivt med andre i et samarbeidsområde. Det gjøres ved at HoloLens-enheten din knyttes opp mot andre Microsoft-verktøy, f.eks. Teams. Da er det lettere å få tilgang til verktøy og delt informasjon når du arbeider på prosjekter med kolleger. Det er til og med mulig å arbeide med 3D-design og lignende oppgaver i samarbeid med andre.

Hvem bruker HoloLens i dag?

ScaleAQ er en av bedriftene som bruker HoloLens i dag. Den norske bedriften etablerer, optimerer og oppgraderer utstyr og fasiliteter for fiskeribransjen. ScaleAQ bruker digital teknologi til å levere løsninger på en pålitelig, bærekraftig og innovativ måte.

En av teknologiene er nettopp HoloLens, som de er i gang med å teste med tanke på bruk i installasjon, support og service av kundenes utstyr.

Nedenfor kan du se en demonstrasjon av ScaleAQs HoloLens i aksjon:

Vil du også komme i gang med HoloLens?

For å oppsummere er HoloLens en god løsning hvis du er på utkikk etter en moden Industri 4.0-teknologi for å redusere nedetid og øke produktiviteten og arbeidsstyrkens kompetanse. Er du interessert i å få vite mer om mulighetene for HoloLens i din bedrift, kan du kontakte oss her.

Last ned veiledning: Slik påvirker Industri 4.0 bedriften din

Les mer: Gi dine førstelinjearbeidere bedre arbeidsforhold

Si din mening

*