Det er på tide å vurdere strategien din for outsourcing av IT

Det er et ypperlig tidspunkt å gjennomgå deres strategi for outsourcing av IT. Her er noen gode råd til å gjøre det.

Året som gikk har vært fantastisk eller fryktelig, alt etter hvilken bransje du er i. Noen sektorer, som nettbutikker for dagligvarer og matleveringstjenester, forbruksvarer, logistikk og e-handel, har opplevd en betydelig vekst. Andre, som hoteller og restauranter, reiseliv, sport og tradisjonelle detaljister, har hatt betydelige utfordringer.

De bransjene som har gjort det bra gjennom de siste månedene, ønsker nå å skape mer effektiv drift og bruke innsparingene til å reinvestere i sine virksomheter. De som har vært rammet av nedgang, er fokusert på å kutte kostnader for å overleve.

Uansett hvilken av gruppene du tilhører, kan du nå målet ditt raskere og med større smidighet ved å arbeide tettere med din leverandør av IT-outsourcing.

Outsourcing dreier seg om å spare kostnader og bruke teknologi til å skape endringer ved å automatisere og effektivisere systemer og prosesser, gjenduplisere data og optimalisere ressursutnyttelsen.

Ved å styrke ditt forhold til outsourcing-partneren kan du bruke teknologi som et kostnads- og konkurransefortrinn på en bedre måte, samtidig som du får støtte til modernisering av infrastruktur, drift og applikasjoner/systemer/prosesser.

Vit hva du har behov for

Det er ikke nødvendig å sette bort hele tech-porteføljen til bedriften. Før du tar beslutninger om IT-outsourcing, må du finne ut om det finnes noen smertepunkter som kan medføre at du ikke oppnår målene for kostnadsbesparelser eller effektivisering, slik at du er forberedt på den «nye normalen» for virksomheten.

Nedenfor ser du fem mulige områder som bør gjennomgås for å se om organisasjonen vil dra nytte av å arbeide med en outsourcing-leverandør.

  1. Rasjonalisering av applikasjoner. Ta en nærmere titt på de applikasjonene som er i bruk. Er alle sammen nødvendige? Kan noen av dem erstattes, pensjoneres eller konsolideres? Ved å konsolidere applikasjoner reduseres kompleksiteten, og du oppnår redundans og reduserte eierkostnader – men det kan være hundrevis av dem i programporteføljen. Takler du den jobben med interne ressurser?
  2. Datasenterkonsolidering. Dette er en av de aller viktigste komponentene i modernisering – og en av måtene å oppnå størst fordeler på – som gir løfte om reduksjon av driftskostnader og introduksjon av nytt og kraftigere utstyr i IT-miljøet. Men det er et svært omfattende arbeid. Er det noe du vil gi deg ut på alene?
  3. XaaS. Utnytter organisasjonen din fordelene ved «software as a service» (SaaS), «platform as a service» (PaaS), «infrastructure as a service» (IaaS) eller «desktop as a service» (DaaS) med løsninger for applikasjoner og data, for lagring, backup, nettverksinstallasjoner og arbeidsplasstyring? Er dere rustet til å gå over til en eller flere av disse plattformene så hurtig og effektivt som mulig? Hvis dere ikke gjør denne omleggingen, vil dere da gå glipp av mulighetene for å kutte kostnader og bygge kontinuitet?
  4. Sikkerhet. Stadig mer komplekse nettverk, kontinuerlig utrulling og integreringspraksis sammen med nye typer endepunkter – alt dette innebærer sikkerhetsutfordringer. Det samme gjør mangelen på kompetanse innen cybersecurity. 65 % av organisasjonene sier at de har for få cybersecurity-ansatte, ifølge en (ISC)2-undersøkelse. Dersom du opererer under slike forhold, synes du det er vanskelig å opprettholde ende-til-ende-sikkerhet for applikasjoner, data og infrastruktur, tilgangsstyring og overvåking samt moderne identitetsstyring?
  5. Automatisering Intelligent automatisering er grunnlaget for å lykkes med moderniseringsarbeidet, spesielt for applikasjonsforvaltning og drift av IT-leveranse, noe som legger til rette for DevSecOps. Likevel må du bygge et godt fundament, inkludert kunstig intelligens (AI) og analyser. Kan en outsourcing-leverandør effektivisere arbeidet ved hjelp av en datadrevet tilnærming til automatisering?

Dette er et gunstig tidspunkt for å ta en ny vurdering av hvordan du kan få mer ut av ditt forhold til outsourcing-partneren, enten du har fokus på drastiske kostnadsbesparelser eller ønsker å dra full nytte av denne uventede muligheten til å skape et mer dynamisk, moderne IT-miljø.

Les mer: Bli kvitt bekymringer og få mer tid ved å outsource din IT

Les mer: Outsourcing hos en fiskeprodusent: «Nå kan jeg sove trygt om natten»

Si din mening

*