Skapa morgondagens kundupplevelse med Unified Commerce-teknik

Sättet som kunder shoppar på förändras. Återförsäljare inser detta och utvecklar nya sätt att använda sig av konsumenternas önskan om upplevelser.

I New York ger madrasstillverkaren Casper sina kunder ett roligt och praktiskt sätt att prova sina produkter på.

Boka in dig för en tupplur på The Dreamery, och du får tillgång till en personlig sömnkapsel komplett med en renbäddad säng (naturligtvis utrustad med en Casper-madrass), pyjamas, sömn-goodies inklusive en sömnmask, ansiktstvätt och en tandborste, samt kaffe för när du vaknar.

Det låter som en gimmick, men det är det inte. Det är ett exempel på hur detaljhandlare i dag hittar nya sätt att engagera sig i sina kunder och öka varumärkesmedvetenheten.

Framväxten av upplevelsemässig retail

Sättet som kunder shoppar på förändras. Det beror på att shopping inte längre är samma sak som att köpa. Det är en social aktivitet, “en aktivitet som består av sensation, upptäckt, kamratskap – medan köp förblir handlingen att helt enkelt införskaffa något”, som Forbes nyligen definierade det.

Återförsäljare som Casper inser detta och de utvecklar nya format och tekniker för att använda sig av konsumenters önskan om upplevelser. I sin undersökning Pivot to Person-First Personalization uppgav Forrester att mer än två tredjedelar av företagen ser tillhandahållande av skräddarsydda kundupplevelser som högsta prioritet. Det beror på att “ledare inom CX (kundupplevelser) ökar sina intäkter snabbare än CX-eftersläntrare”, konstaterade Forresters rapport The CX Transformation Imperative.

Varför en sammanhängande online- och offline-strategi är avgörande

De som gör det bäst kan erbjuda sina kunder en helt sammanhängande upplevelse, som sömlöst slår samman alla sina fysiska och digitala kanaler, också kallat Unified Commerce.

Innovativa koncept som Alibabas strategi “New Retail” visar kraften i Unified Commerce. Till exempel använder det kinesiska e-handelsföretagets ”FashionAI”-butik artificiell intelligens för att spåra konsumentaktivitet. När kunderna kommer in skannar de med sin smartphone för att länka shoppingupplevelsen till sitt Alibaba-konto online. Smarta speglar visar produktinformation på skärmar i närheten när de berör eller plockar upp ett plagg och erbjuder mix-and-match-rekommendationer. Väl tillbaka där hemma låter funktionen Virtual Wardrobe i Alibaba-appen kunderna att köpa vad som helst online som de provat i butiken.

“Gränsen mellan offline och online handel försvinner när vi fokuserar på att tillgodose varje kunds personliga behov” skrev Alibabas VD Jack Ma i ett brev till aktieägarna.

Att göra Unified Commerce till en realitet

För att göra Unified Commerce till en realitet i din egen organisation måste du kunna köra hela din detaljhandel från en enda plattform som kopplar samman allt i din verksamhet.

Det är ett steg längre än omni-channel eftersom alla interna silor tas bort. Medan omni-channel fokuserar på att skapa en konsekvent kundupplevelse över alla försäljningskanaler, fungerar troligen varje kanal som ett fristående system bakom kulisserna. Unified Commerce å andra sidan, möjliggörs i realtid av en centraliserad plattform för alla kundberöringspunkter. Det erbjuder en enda version av sanningen, hela tiden.

Vad en Unified Commerce-plattform bör hjälpa dig att uppnå

En komplett bild av hela kundresan: Följ kunderna i alla dina kanaler och ha förmågan att veta vilka de är och vad de vill. Låt dem interagera med dig när som helst och fortsätta från där de senast slutade, oavsett kanal. Ge dem en helt sömlös, personlig shoppingupplevelse, och få till försäljningen i samma ögonblick som kunden beslutar sig för att köpa.

Förutse inköp och belöna lojala kunder: Genom att ha en komplett bild av kundens shoppingresa bör du kunna förutse vad dina kunder vill köpa och vad de kanske kan komma att vilja ha härnäst, och ge dem meningsfulla produktförslag som uppmuntrar dem att göra ett köp och samtidigt som det genomsnittliga ordervärdet ökar. Använd kundinsikter för att utveckla dina marknadsföringsstrategier och skicka riktade kampanjer som belönar kunderna för deras lojalitet. Genom att spåra shoppingbeteenden kan du också se till att du har rätt lagerhållning.

Pålitlig, konsekvent data: Få en enda sanningskälla genom att centralisera alla dina data i en enda plattform. Att använda ett system betyder också att varken dataduplicering eller manuella processer behövs. Du kommer att stärka dina arbetare genom att minska deras rutinmässiga och manuella arbetsuppgifter, samtidigt som det ger dem exakt och uppdaterad information att arbeta med. Med en Unified Commerce-plattform kan du vara säker på att dina kundtjänst- och driftsteam kan operera effektivt eftersom du vet att de har kundinsikten de behöver, att dina finansiella data är tillförlitliga och att din försäljnings- och lagerinformation är helt uppdaterad.

Skapa och sjösätt nya tjänster och upplevelser, snabbt: En Unified Commerce-arkitektur ger dig flexibilitet att dela data och funktionalitet i alla dina kundupplevelsesområden. Ta fram nya tjänster, kanaler, appar och upplevelser direkt på plattformen snabbt och enkelt, med vetskap om att de helt integreras med din befintliga närvaro. Undvik höga kostnader och långa utvecklingscykler då det inte finns något behov av komplexa integrationer.

Hur vi kan hjälpa till

Många återförsäljare som vi pratar med vill göra Unified Commerce till en realitet i sina egna organisationer, men de vet inte var de ska börja. Tack och lov har vi lösningen du behöver.

Vår Unified Commerce-plattform LS Central tillhandahåller all funktionalitet du behöver för att driva hela din detaljhandel från ett ställe, utan behov av ytterligare system eller kostsamma anpassningar.

Vi hjälper dig att bryta ner silorna i ditt företag och få en komplett bild av din verksamhet och dina kunder, vilket ger dig möjligheten att ha full koll på försäljningar, lager och produktivitet i realtid tvärs över alla dina försäljningskanaler.

Ladda ner guide: Hur du utvecklar kundupplevelser i världsklass

Läs också: Hur butikspersonal kan kopiera er onlineupplevelse

Säg din mening

*