3 anledningar att överväga Dynamics 365 Commerce

Från inköp och lager till kundupplevelse och sälj. Som detaljhandlare är det mycket att tänka på. Läs om hur Dynamics 365 Commerce kan göra livet lättare.

Ett av de senare tillskotten i Microsofts molnbaserade Dynamics 365-familj är Dynamics 365 Commerce. Fram till slutet av 2019 hette lösningen Dynamics 365 Retail och förutom namnbytet kommer den med skalbarhet, flexibilitet, sammanlänkningsmöjligheter samt en mängd andra nya funktioner som inte kräver alltför stora utvecklingskostnader.

Dynamics 365 Commerce är en komplett end-to-end omnikanallösning som binder samman back office, butiker och digitala upplevelser. Lösningen låter dig bygga en webbsajt, ansluta både fysiska och digitala butiker samt ha koll på kundernas beteenden och önskemål. Samtidigt kan du interagera med kunderna sömlöst i alla kanaler, leverera personliga upplevelser, optimera dina processer, din resurshantering och få en helhetsbild över din verksamhet. Här går vi igenom tre anledningar till att begrunda potentialen i Dynamics 365 Commerce.

1. Skräddarsydd e-handel

På grund av integrationsbrister och utvecklingskostnader har det tidigare varit komplicerat och kostsamt att bygga och driva en digital butik. Så är inte fallet med Dynamics 365 Commerce och dess Store Starter Kit (SSK) som är helt integrerat i Dynamics 365. Med de inbyggda webbredigerings- och utvecklingsverktygen som ingår i SSK kan du skapa en engagerande och smart online-butik. Webbsajtens omfattning och kapacitet går att skräddarsy och skala upp efter behov. Oavsett om du driver en mellanstor eller stor e-handel låter Dynamics 365 Commerce dig dessutom vidareutveckla din verksamhet genom både traditionella fysiska och nya digitala säljkanaler.

2. Fokus på kunden med data

Att överträffa kundernas förväntningar och vinna deras lojalitet är lättare sagt än gjort. Men också nödvändigt i dagens tuffa konkurrens inom detaljhandeln. Därför är det guld värt att förstå vad kunderna vill ha och när de vill ha det. För att lyckas med den uppgiften behöver dina medarbetare redskapen som gör att de kan bemöta kunderna med samma höga engagemang i alla kanaler. Som tillval för Dynamics 365 Commerce finns det AI-drivna verktyget Customer Insights som ger er en heltäckande bild av era kunder och reagerar på deras behov. Genom insamlade data får ni kunskap om kundens profil, historik och preferenser. Med Dynamics 365 Commerce ges möjligheten att främja varaktiga kundrelationer genom AI-drivna kundinsikter, rekommendationer och lojalitetsprogram.

3. Koll på lagret med AI och maskininlärning

En stor utmaning inom detaljhandeln är att få till stånd en effektiv och kostnadsbesparande lagerhantering. Med många försäljningskanaler och -cykler kan det vara svårt att få en korrekt bild av lagret. Dynamics 365 Commerce låter dig samla in data om varje produkt genom försäljningshistorik från alla kanaler, platser och källor. Genom maskininlärning samt tillämpning av anpassade regler och parametrar kan lösningen analysera er data och era försäljningsmönster. De AI-drivna rekommendationerna kring vilka produkter som är rätt vid olika tidpunkter och till vilket pris, gör det möjligt att prognosticera kundernas köpbehov. När du centralt kan spåra produktinformation, inköpspris, sortiment, efterfrågan och prissättning, får du en korrekt bild av lagret. Och därmed kan du fatta bättre och mer kostnadseffektiva affärsbeslut.

Den digitala transformationen förändrar detaljhandeln i grunden. En förändring som gör det nödvändigt att kunna maximera lönsamheten i alla delar av sitt företag. Med hjälp av Dynamics 365 Commerce kan du strömlinjeforma din verksamhet, känna dina kunder, optimera försäljningen och slippa oroa dig för tomma lagerhyllor. Fördelar som i slutändan bör betyda större kundnöjdhet, mer kundlojalitet och en högre vinst.

Läs mer: Dynamics 365 ska sprida fransk frysmat i Norden

Läs mer: Så kommer du igång med Dynamics 365 Commerce

Säg din mening

*