Det är dags att gå igenom din strategi för IT-outsourcing

Det är en idealisk tidpunkt att gå igenom er strategi för outsourcing av IT. Här är några goda råd om hur ni gör det.

Det har varit dåliga tider eller goda tider, beroende på vilken bransch du tillhör. Vissa sektorer, till exempel hemleverans av livsmedel och utkörning av mat, konsumentförpackade varor (CPG), logistik och e-handel har upplevt en betydande tillväxt. Andra, som hotell- och restaurangbranschen, resor, livesport och fysiska butiker, har stått inför stora utmaningar.

De branscher som har lyckats bra de senaste månaderna vill nu effektivisera verksamheten och återinvestera vinsterna i företaget. De som drabbats av motgångar måste minska kostnaderna för att överleva.

Oavsett vilken grupp du tillhör kan du nå ditt mål smidigare och snabbare genom att samarbeta närmare med din leverantör av IT-outsourcing (ITO).

Outsourcing handlar om att minska kostnaderna och att använda teknik för att transformera verksamheten genom att automatisera och förenkla system och processer, avlägsna onödiga dubblettdata och optimera resursanvändningen.

Att stärka relationen med din outsourcingpartner kan innebära ett bättre sätt att använda teknik som en kostnads- och konkurrensfördel och stötta moderniseringen av infrastruktur, verksamhet, applikationer, system och processer.

Ta reda på vad du behöver

Företag behöver inte outsourca hela sin teknikportfölj. Innan du fattar beslut om ITO ska du fastställa om det finns smärtpunkter som gör att du inte kan uppfylla målen för kostnadsbesparingar eller ökad operativ effektivitet, så att du är beredd på det ”nya normaltillståndet” för verksamheten.

Här nedan följer fem möjliga områden att titta närmare på för att se om organisationen kan ha nytta av att arbeta med en ITO-leverantör.

  1. Rationalisering av applikationer. Ta en titt på de applikationer du använder nu. Är alla nödvändiga? Vilka kan bytas ut, tas bort eller konsolideras? Konsolidering av appar minskar onödig komplexitet och redundans och sänker ägandekostnaderna, men det kan finnas hundratals appar i din app-portfölj. Kan du hantera det jobbet internt?
  2. Konsolidering av datacenter. Detta är en av de viktigaste komponenterna i moderniseringen – och även ett av de områden som ger störst fördelar. Det kan ge minskade driftkostnader och tillföra ny och mer kraftfull utrustning i din miljö. Det innebär dock enormt mycket arbete. Vill du ge dig på det själv?
  3. XaaS. Använder din organisation programvara som en nättjänst (SaaS), plattform som en nättjänst (PaaS), infrastruktur som en nättjänst (IaaS) eller dator som en nättjänst (DaaS) för applikationer och data, lagring, säkerhetskopiering, nätverksinstallationer och hantering av arbetsplatsen? Har du kapacitet att övergå till en eller flera av dessa plattformar så snabbt och effektivt som möjligt? Missar du möjligheter att minska kostnader och skapa kontinuitet om du inte genomför den här övergången?
  4. Säkerhet. Allt mer komplexa nätverk, löpande införande och integrering och nya typer av slutpunkter är exempel på faktorer som innebär säkerhetsutmaningar. Det gör även brist på kunskaper inom cybersäkerhet – enligt en (ISC)2-undersökning säger 65 % av organisationerna att de har brist på cybersäkerhetspersonal. Om du tillhör en av dessa organisationer, tycker du att det är svårt att hantera den heltäckande säkerheten för applikationer, data och infrastruktur, övervakning och hantering av åtkomst samt moderna identiteter?
  5. Automatisering. Intelligent automatisering stöttar framgångsrik modernisering, särskilt inom applikationshantering och IT-leverans. Dessutom möjliggör det DevSecOps. Men du måste bygga en stark grund, inklusive artificiell intelligens (AI) och analyser. Kan en ITO-leverantör förenkla dina ansträngningar att införa en datadriven syn på automatisering?

Det här är ett optimalt tillfälle att titta på hur du kan få ut mer av din relation till din ITO-partner, oavsett om du fokuserar på dramatiska kostnadsbesparingar eller fullt ut vill utnyttja den oväntade möjligheten att skapa en mer dynamisk och modern IT-miljö.

Läs mer: Outsourca din IT för att få sinnesro och tid över

Läs mer: Outsourcing hos en fiskproducent: “Nu kan jag sova lugnt om nätterna”

Säg din mening

*